SVE BOLJE, SVE LAKŠE

Lamborghini LB744, najava tehničke savršenosti nasljednika Aventadora

Aventador je bivši, a Lamborghini se priprema za iduću eru ultimativnih automobila…

Već 60 godina Automobili Lamborghini sinonim je za vrhunske inovacije. Samo nekoliko tjedana prije lansiranja prvog hibridnog plug-in V12 elektrificiranog vozila visokih performansi (HPEV), marka iz Sant’Agate otkriva tehničko rješenje koje je jedinstveno u današnjem automobilskom okruženju.

LB744 temelji se na novoj šasiji inspiriranoj aeronautikom, ‘monofuselage’. Osim monokoka izrađenog u potpunosti od multi-tehnoloških karbonskih vlakana, ima prednju strukturu od kovanih kompozita; poseban materijal od kratkih karbonskih vlakana natopljenih smolom. Ovu tehnologiju Lamborghini je patentirao i koristio u svojim prvim strukturalnim primjenama još 2008. godine.

Ovaj ‘kostur’ predstavlja značajan korak naprijed u odnosu na Aventador u smislu torzijske krutosti, male težine i dinamike vožnje. Štoviše, LB744 je prvi supersportski automobil koji je opremljen prednjom strukturom od 100% ugljičnih vlakana: ugljična vlakna također se koriste za prednje stožaste strukture kako bi se osigurala razina apsorpcije energije koja je znatno viša u usporedbi s tradicionalnim metalnim struktura – dvostruko veća od aluminijskog prednjeg okvira Aventadora Ultimae – u kombinaciji sa značajnim smanjenjem težine.

Foto: Lamborghini

Zapravo, monotrup LB744 je 10% lakši od šasije Aventadora, a prednji okvir je 20% lakši od svog aluminijskog prethodnika. Torzijska krutost također je poboljšana s vrijednošću od 40.000 Nm/°, što je povećanje od +25% u usporedbi s Aventadorom i garancijom najboljih dinamičkih sposobnosti u klasi.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo