'TEHNIZAM' u akciji

Mercedes-AMG SL u centru Hamburga, reklama kakvu još nismo vidjeli

Foto: Mercedes-Benz

Premijera SL marketinške kampanje “Step into the spotlight” na zanimljiv način u Hamburgu… 

Grad Hamburg ima novu privremenu atrakciju za stanovnike i posjetitelje: do 20. srpnja trodimenzionalni LED oglasni pano u “Überseequartieru”, dijelu HarbourCityja na lokaciji u centru grada, zasigurno će privući pozornost. Motiv je Mercedes-AMG SL, a zahvaljujući sofisticiranoj tehnologiji projekcije, kao da izranja iz površine slike. Virtualni roadster komunicira s prolaznicima na različite načine i u stvarnom vremenu: SL reagira na boju odjeće osobe i usvaja je kao kameleon. Ako osoba napravi pokret rukom, mijenja se položaj ili pogled na vozilo kao da se njime upravlja daljinski. Ako se osoba brže kreće, LED slika postaje raznovrsnija i raznovrsnija.

Foto: Mercedes-Benz

Kako bi animirao virtualni SL kroz takve pokrete, 3D LED reklamni pano povezan je s posebnom kamerom za detekciju dubine.

Spektakularne pozadine kreirala je suvremena umjetnica Krista Kim. Svoju umjetnost opisuje kao “tehizam” i radi s digitalnim medijima, LED instalacijama, digitalnim prijelazima boja i prostornim zvukovima. Gradijent se stalno mijenja i vječan je, poput tijeka digitalnih informacija. To je prikaz evolucije kulture i našeg uvijek povezanog svijeta. Gradijent je lijep jer se neprestano razvija i raste, baš kao i naše društvo. Predstavlja budućnost čovječanstva i potencijal za neograničeni rast i inovacije.

Autor

Preporučeni sadržaj