PROBLEMI ZA TVRTKU IZ STUTTGARTA

Više od 100.000 Mercedes-Benza C-klase povučeno zbog rizika otkaza elektronike i požara

U slučaju ulaska vlage u prtljažnik vlaga može ući modul za prikupljanje signala i kontrolu (SAM) i izazvati kratke spojeva, koji mogu kompromitiraju niz funkcija te izazvati požar

Više od 100.000 vozila Mercedes-Benz C-klase, proizvodnje od listopada 2020. do lipnja 2022., diljem svijeta, povlači se ovlaštene servise, objavila je Savezna uprava za motorni promet iz Berlina.

Mercedes-Benz je otkrio da, ako voda uđe u prtljažnik, vlaga može ući u modul za prikupljanje signala i kontrolu (SAM). Mogući kratki spoj mogao bi uzrokovati različite kvarove.

Moglo bi otkazati vanjsko osvjetljenje na stražnjem dijelu vozila, nasloni stražnjih sjedala mogli bi se otključati za preklapanje bez aktiviranja te bi mogla otkazati kamera za vožnju unatrag ne bi mogla biti dostupna. ne može se isključiti ni opasnost od požara.

Kao mjeru mjera predostrožnosti, pogođena vozila bit će naknadno opremljena poklopcem preko modula za prikupljanje signala (SAM). Vrijeme dorade/popravka u servisu iznosi sat vremena.

Autor