ELEKTRIFIKACIJA LEGENDE

Mercedes-Benz G 580 EQ, G-klasa je i službeno električna, domet do 473 km!

Foto: Mercedes-Benz

Potpuno nova električna G-klasa na prvi pogled je poput standardne. Osim zvuka, osim drugačijeg doživljaja, iako je rađena u skladu s tradicijom modela serija osnovana 1979.

Kao i modeli s konvencionalnim pogonom, temelji se na konceptu ljestvičastog okvira, podesivom LOW RANGE off-road sustavu redukcije prijenosa, neovisnom prednjem ovjesu i krutoj osovini straga.

Foto: Mercedes-Benz

Visokonaponska litij-ionska baterija od 116 kWh integrirana u ispod sjedala omogućuje domete do 473 kilometra prema WLTP-u. Kako bi ga zaštitili od prodora vode i prljavštine, smješten je u kućište otporno na torziju.

Zaštita podvozja izrađena od inteligentne mješavine materijala uključujući ugljik koji štiti bateriju od fizičkog udara.

Potpuno novu električnu G-klasu pokreću četiri pojedinačno kontrolirana motora smještena u blizini kotača. Integrirani su u okvir ljestava i razvijaju najveću ukupnu snagu od 432 kW i najveći okretni moment od 1.164 Nm.

Foto: Mercedes-Benz

Potpuno nova električna G-klasa generira virtualne blokade diferencijala putem vektoriranja okretnog momenta.

Inovativni koncept pogona potpuno nove električne G-klase omogućuje jedinstvene funkcije vožnje za off-road uporabu: G-OKRET, G-UPRAVLJANJE i inteligentnu funkciju puzanja izvan ceste.

Možda je bešumna, ali tu je G-ROAR zvučno iskustvo koje uključuje zvuk vožnje specifičan za G-klasu, “auru” i razne zvukove “događaja”.

Foto: Mercedes-Benz

Lagano podignuti poklopac motora, novi ukrasi A-stupa, rub spojlera na krovu i takozvane “zračne zavjese” na stražnjim lukovima kotača doprinose optimiziranoj aerodinamici i aeroakustici interijera.

Redizajnirana off-road kontrolna jedinica, te novi OFFROAD COCKPIT i “prozirni poklopac motora” omogućuju digitalno terensko iskustvo.

MBUX (Mercedes-Benz User Experience) informacijsko-zabavni sustav i zaslon za vozača veličine su 12,3 inča, s kontrolama na dodir kao dio standardne opreme. Električni G krase brojni napredni sustavi sigurnosti i pomoći podržavaju vozače.

Foto: Mercedes-Benz

Potpuno novi Mercedes-Benz G 580 s EQ tehnologijom bit će dostupan pri lansiranju već od 142.621,50 eura. Cijene za EDITION ONE počinju od 192.524,15 eura. U Hrvatskoj se očekuje tijekom jeseni…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo