Geländewagen je automobil snova mnogih

Mercedes-Benz G-klasa u nenapadnom izdanju je zapravo totalno cool

-

S par dodataka, ovaj kultni terenac na najbolji način utjelovljuje svoj potencijal na teško prohodnim putevima. U Emil Frey Auto Centru u G 350d izvedbi, zato nam je posebno upao u oko…

Na zagrebačkom Jankomiru, na adresi Kovinska 5 u Emil Frey Auto Centru uvijek možete vidjeti nešto zanimljivo. Nakon što smo vam predstavili AMG GT Black Series, sad je na red stigao kultni terenac.

Foto: Emil Frey Auto Centar

Nova Mercedes-Benz G-klasa u svim svojim formama izaziva pažnju, iako je među kupcima najčešće birana u najsnažnijoj varijanti – AMG G 63 (585 KS). Baš zato nam je ovaj primjerak bio posebno zanimljiv, jer je u Professional Line paketu model koji baš ostavlja dojam kralja terena i blatnjavih puteva. Pogotovo uz 18 colne naplatke, te blatarice i zaštitni pokrov za LED high-performance svjetla.

Konkretno, G 350d varijanta broji 286 KS iz 3.0 litrenog 6-cilindarskog dizelaša. Iako je ovdje riječ o ulaznoj pogonskoj izvedbi, ova G-klasa na 100 km/h se pojavljuje za 7,4 sekunde i hvata najvećih 200 km/h. S obzirom na konstituciju karoserije i masu (2376 kg) i više nego zavidne performanse.

Cijena? S obzirom na to da je riječ o modelu koji njeguje tradiciju dugu 40 godina i da je to priča koja je sve te godine bila sinonim kvalitete i moći, onda je svaki iznos za G-klasu opravdan.

Autor