NASTAVLJAJU S ODLIČNOM PRODAJOM

Mercedes-Benz isporučio u drugom kvartalu 100.000 kombi vozila

Mercedes-Benz Vans odjel još jednom potvrđuje svoju poziciju vodećeg dobavljača eVans vozila u drugom tromjesečju i nastavit će širiti svoju paletu proizvoda s električnim modelima u segmentu malih kombija.

Ukupno je kupcima predano oko 3.900 električnih kombija (+61%). Udio isključivo električnih eSprintera i eVita gotovo se udvostručio na oko 3.100 jedinica (+ 97%). Međutim, u privatno pozicioniranom segmentu kombija srednje veličine, isporuke EQV-a pale su za 4% od travnja do lipnja.

Unatoč stalnim fluktuacijama u području ponude poluvodiča, prodaja je ostala na prošlogodišnjoj razini u drugom kvartalu 2022. s ukupno 100.000 jedinica diljem svijeta (- 2%). Od travnja do lipnja kupcima je predano 83.900 komercijalnih dostavnih vozila modela (e)Sprinter, (e)Vito, (e)Vito Tourer i Citan (-0%). U SAD-u je prodaja kombija Sprinter i Metris (Vito) gotovo udvostručena na 19.700 jedinica (+ 96%), što je rekordna prodaja u jednom kvartalu.

Snažan portfelj Mercedes-Benz Vans također uvjerava u privatnom segmentu. Uz V-klasu i EQV, nova T-klasa (2. tromjesečje 2022.: 300 jedinica) prvi je put predana kupcima. Ukupno je prodano 16.000 privatno pozicioniranih kombija (-10%). Nastavak ‘boom’ efekta kampera i dalje pozitivno utječe na potražnju za Marco Polo i svih njegovih dodataka…

Foto: Mercedes-Benz

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo