SAM SVOJ MAJSTOR

Mercedes-Benz Sprinter pretvoren u kamper iz snova, izvana običan, a unutra – wow!

Foto: Screenshot

Za manje od 10.000 dolara, Sprinter je postao luksuzni kamper koji vlasnika zove na avanture…

Ovaj Sprinter kada biste vidjeli na ulici, ne biste nikad pomislili kako je prikriveni kamper. Izvana izgleda kao običan, bijeli kombi, kakav koriste vodoinstalateri, električari i vozači dostave diljem svijeta. No iznutra se može pohvaliti potpuno opremljenim životnim prostorom zajedno s kuhinjom i kupaonicom.

Kombi Mercedes-Benz Sprinter iz 2004. s preko 400.000 km na satu. Nevjerojatno, izgrađen je za manje od 10.000 dolara. U obilasku na svom YouTube kanalu DualEx, Sharrieff Fareed pokazuje nam svaki centimetar preobrazbe, što uključuje neke pametne detalje u njegovom udobnom životnom prostoru.

Unutra, kombi ima potpuno opremljenu kuhinju s tekućom vodom. Straga se prostor za zabavu pretvara u spavaću sobu. Kabina je prilično standardna osim ekrana koji prikazuje stražnji i bočni dio kombija, nešto što je od velike pomoći u vožnji. Sustav kamera također služi kao sigurnosni sustav za nadzor kombija dok je parkiran.

Jedna od jedinstvenih značajki je da se suvozačevo sjedalo okreće u radnu stanicu. Iza njega, radni stol klizi iz ormarića i otvara se, pružajući dovoljno prostora za prijenosno računalo i drugu opremu bitnu za rad na daljinu. Kada je zatvorena, kuhinji dodaje prostor na pultu.

Kuhinjski prostor ima značajke na koje bi neki vlasnici kuće bili ljubomorni. Ormari po narudžbi nude puno prostora za pohranu, uključujući ladicu za posuđe. Štednjak na propan ima stakleni vrh koji ga pokriva kada se ne koristi, čime se povećava prostor na pultu. Mali sudoper uključuje poklopac daske za rezanje i stalak za sušenje. Pokraj kliznih vrata, ormarić služi kao ormar i uključuje izvlačenje za kantu za smeće.

Učeći iz svojih prethodnih konstrukcija, Fareed je dodao dodatnu izolaciju i poboljšao ventilaciju kombija. Pod uključuje 4 cm izolacije od pjene uz podlogu od šperploče. Zidovi i strop prekriveni su također izolacijom što je odmah napravilo razliku u unutarnjoj temperaturi kombija. Kako si čovjek može lako ugodit…

Autor

Preporučeni sadržaj