KADA JE SVAKA SEKUNDA BITNA

Mercedes-Benz u službi hitne pomoći, opet je imao pokazati mnogo toga na RETTmobil 2023

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je dugogodišnji, priznati i pouzdani partner hitnih službi…

RETTmobil 2023 priredba svaki put donosi zanimljive prilagodbe vozila u kolima hitne pomoći. Mercedes-Benz u tome posebno prednjači. To se pokazalo ne samo nedavno na dvadesetoj godišnjici standardiziranog vozila hitne pomoći za bavarski Crveni križ, već i u godišnjem prisustvu na vodećem europskom sajmu za spašavanje i mobilnost RETTmobil. Ove godine održao se od 10. do 12. svibnja 2023. u izložbenom centru u Fuldi, gdje se predstavljaju najnovije inovacije u službama spašavanja. Uz izložbu bit će organiziran i bogat popratni program.

Foto: Mercedes-Benz

Ovaj put, štand od 340 četvornih metara u hali 1 posve je posvećen “Internacionalizaciji” i ističe da Mercedes-Benz ne radi samo s vatrogasnim i spasilačkim službama u Njemačkoj, već sve više i diljem Europe. Ova suradnja se proteže kako na osnovna vozila tako i na suradnju s odgovarajućim proizvođačima karoserija. Oni pružaju odgovarajuća rješenja za proširenje i moraju uzeti u obzir različite standarde u službama spašavanja u pojedinim zemljama. Na štandu će biti tri modela: vozilo hitne pomoći Sprinter s kutijastim sandukom tvrtke Wietmarscher Ambulanz- und Sonderfahrzeug GmbH, eVito Tourer kao vozilo hitne medicinske pomoći, koje je Ambulanz Mobile proširio tj. doradio, i – kao premijera na sajmu – eCitan kao konceptno vozilo s proširenjem za spasilačku službu tvrtke CARS Technik und Logistik GmbH.

“U spasilačkim poslovima važna je svaka sekunda, a važni su pouzdanost, preciznost i predanost – vrijednosti kojima je Mercedes-Benz također predan. Kao europski partner za svaku misiju, želimo i dalje biti pouzdan partner za sve pomagače i spasioci u budućnosti. U tu svrhu nudimo fleksibilna rješenja s našim vozilima, kako s baterijskim električnim pogonom tako i s učinkovitom dizelskom tehnologijom.” rekao je Kersten Trieb, voditelj izravnog poslovanja i ABH kombija u distribuciji Mercedes-Benza u Njemačkoj.

Autor

Preporučeni sadržaj