LEGENDA KOŠARKE SE POČASTILA

Mercedes-Maybach G650 Landaulet od sada u vlasništvu košarkaša LeBron James

Slavni košarkaš L.A. Lakersa, LeBron James, odlučio se počastiti novim, gorostasnim SUV modelom; Mercedes-Maybach G650 Landaulet…

LeBron James je sa svojom ekipom L.A. Lakers osvojio NBA naslov za ovu godinu, a uz to je dobio i MVP nagradu za 2020. U skladu s time, odlučio se pošteno počastiti. Mercedes-Maybach G650 Landaulet je jedan od načina kako se počastiti sa stilom. Driving Emotions Motorcar salon iz Toronta je prodao ovaj automobil, a zanimljivo je kako je proizvedeno svega 99 primjeraka ove inačice G-Klase koja je obilježila odlazak prve generacije modela G klase (W463).

Mercedes-Maybach G650 Landaulet je, ako ne vjerujete fotografijama, itekako veliki SUV; broji 5.345 mm dužine, a visok je 2.235 mm, s međuosnim razmakom od 3.428 mm. Jedna stvar je jasna, prostora i luksuza u ovoj G klasi ne nedostaje. No, naravno, ne fali ni snage. Za to se brine 6.0 biturbo benzinski V12 motor sa 621 KS i 1000 Nm.

Premda se cijena za ovaj konkretni primjerak još uvijek ne zna, špekulira se kako je košarkaš platio oko 1.4 milijuna dolara za svoj novi, luksuzni SUV.

Autor