TVORAC BUGATTI VEYRON I AUDI A5 modela

MG dobio pojačanje u dizajnerskom timu, stiže Jozef Kaban

Foto: MG

Kaban je imenovan za potpredsjednika Globalnog dizajnerskog centra, te će ovaj priznati dizajner voditi globalni dizajn i identitet MG-a

MG je potvrdio da se Jozef Kaban (51) pridružio tvrtki, prihvaćajući ulogu potpredsjednika u Globalnom dizajnerskom centru tvrtke.

Kaban će preuzeti posebnu odgovornost za oblikovanje globalnog dizajnerskog jezika MG-a te se pridružuje tvrtki u izuzetno uzbudljivom razdoblju – na proslavi 100. obljetnice MG-a i neposredno prije dolaska visokoučinkovitog električnog roadstera Cyberster kasnije tijekom 2024. godine.

MG će također otkriti svoj najnoviji konceptni automobil na Pekinškom sajmu automobila kasnije ovog tjedna, EXE181, koji crpi inspiraciju iz automobila EX181 iz 1957. godine, koji je postavio rekord u brzini na kopnu.

Kaban koji je diplomirao na prestižnoj Kraljevskoj akademiji umjetnosti u Londonu, svjetski je poznati dizajner koji je vodio dizajn nekih od vodećih marki u automobilskoj industriji, uključujući BMW, Škodu i Rolls-Royce. Njegova postignuća uključuju dizajn superautomobila Bugatti Veyron, a Kaban je ranije bio glavni vanjski dizajner u Audiju gdje je radio na dizajnu modela – Audi A5 coupe.

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo