NAKON COOPER SE, STIŽE JOŠ JEDAN

MINI Countryman uskoro dolazi u potpuno električnom izdanju

Foto: MINI

Nova, potpuno električna generacija MINI modela nastavlja rasti: 2023. godine, proizvodnja novog MINI Countryman započet će u tvornici BMW Group Leipzig.

Crossover model nudit će se s čistim električnim pogonom i motorima s unutarnjim izgaranjem. Pripreme za početak proizvodnje prvog MINI “Made in Germany” već su u punom jeku.

MINI i njegov projekt potpuno električne budućnosti započet će 2023. s, između ostalog, novim MINI Countrymanom u tvornici BMW Group u Leipzigu. Ovo će biti prvi put da se MINI model u potpunosti proizvodi u Njemačkoj. Svestrano vozilo bez emisija izvrsno se uklapa u održivu proizvodnu lokaciju BMW Grupe u Leipzigu, jednoj od najmodernijih i najodrživijih automobilskih tvornica na svijetu. Kao pilot-projekt tvrtke za uspostavu “zelenog postrojenja”, ovdje dolazi do izražaja dugoročna, održiva strategija proizvodnje i potrošnje energije.

“Drago nam je što možemo predati prvi MINI “Made in Germany” našim kupcima na CO2 neutralan način zahvaljujući održivoj opskrbi energijom tvornice. Na ovaj način, novi potpuno električni MINI Countryman pokazuje što marka označava: osjećaj elektrificiranog kartinga i snažan fokus na minimalan utjecaj na okoliš,” kaže Stefanie Wurst, voditeljica marke MINI.

Foto: MINI

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo