SEDMICA IZ 1998. KAO NOVA!

Na prodaju BMW 740i iz 1998. koji je veći dio svog života proveo u zaštićenoj kapsuli!

Fraze poput ‘kao nov’, ‘bez ijedne crtice’ i slične za ovaj BMW nisu floskula, ‘sedmica’ sa samo 255 kilometara može biti i vaša…

Na njemačkom eBay oglasniku nedavno pojavo izuzetno zanimljiv oglas. Naime, prodavač prodaje BMW 740i (interne oznake E38) iz 1998. godine za kojeg tvrdi da je ‘kao nov’! Kako je to moguće?

(foto: eBay.de)

Vlasnik tvrdi kako je automobil kupljen od strane jedne starice koja je tad imala 70 godina te je BMW prošao svega 255 kilometara. Od tog trenutka, uvežen je u garažu te je zaštićen kapsulom u koju se mehanički upuhivao zrak. Na taj se način vlasnik zaštitio od svih mogućih vanjskih utjecaja, pa je tako onemogućio zadržavanje prašine na karoseriji. Također, vlasnik tvrdi kako je riječ o automobilu koji nije iz uvoza (SAD, Japan) već je bio namijenjen isključivo za tržište u Njemačkoj.

(foto: eBay.de)

Budući da je riječ o oznaci 740i, ispod poklopca motora krije se uglađeni 4,4-litreni V8 atmosferski motor koji razvija 286 KS te zdravih 420 Nm okretnog momenta. Uparen je sa automatskim mjenjačem koji broji pet stupnjeva prijenosa, a ukupno stanje automobila uistinu je kao novo, čemu doprinosi netaknut interijer u bež koži.

(foto: eBay.de)

Trenutna cijena za ovaj automobil, s obzirom na njegovo stanje, iznosi 57.050 eura, a aukcija traje još tjedan dana. Novi će kupac imati jedan od, usuđujemo se reći, najočuvanijih primjeraka kultne ‘sedmice’, no za njega će, kako je krenulo, morati odriješiti kesu.

 

Autor