PINONIRI ELEKTRIFIKACIJE

Nissan je predstavio EV36Zero, novo središte za električna vozila vrijedno milijardu funti

Nissan je danas predstavio Nissan EV36Zero, vodeću mrežu za električna vozila (EV) vrijedan milijardu funti, koji stvara prvi svjetski proizvodni ekosustav EV.

Usmjeren oko tvornice u Sunderlandu u Velikoj Britaniji, Nissan EV36Zero nadopunit će pogon tvrtke na ugljičnu neutralnost i uspostaviti novo rješenje od 360 stupnjeva za automobile s nula emisija.

Transformacijski projekt pokrenut je s početnom investicijom od milijardu funti od strane – Nissana, njegovih partnera Envision AESC, globalnog igrača i jednog od vodećih u svijetu na području tehnologije baterija, te gradskog vijeća Sunderlanda. Sastoji se od tri međusobno povezane inicijative, Nissan EV36Zero okuplja električna vozila, obnovljive izvore energije i proizvodnju baterija, postavljajući nacrt budućnosti automobilske industrije.

Predsjednik i izvršni direktor Nissana, Makoto Uchida rekao je: “Ovaj projekt dolazi kao dio pionirskih napora marke Nissan za postizanje ugljične neutralnosti tijekom cijelog životnog ciklusa naših proizvoda. Naš sveobuhvatan pristup uključuje ne samo razvoj i proizvodnju EV-a, već i upotrebu ugrađenih baterija kao skladište energije i njihovu ponovnu upotrebu u sekundarne svrhe.

“Naša današnja najava proizlazi iz dugotrajnih rasprava unutar naših timova i uvelike će ubrzati naše napore u Europi na postizanju ugljične neutralnosti. Iskustvo i znanje stečeno kroz do danas podijelit će se globalno, povećavajući Nissanovu globalnu konkurentnost.

Nissan će i dalje iskorištavati svoje snage u elektrifikaciji kako bi postao tvrtka koja nastavlja pružati vrijednost svojim kupcima i društvu.

Autor

Preporučeni sadržaj