U NAJAVI

Novi BMW M5 navodno će težiti čak 2.435 kilograma!

Foto: CarSpyMedia

Novi BMW M5 prema nekim informacijama na vagi će pokazivat čak 2.435 kg, pravi BMW entuzijasti sigurno neće biti oduševljeni…

Bilo da govorimo o limuzinama, coupe izvedbama ili SUV modelima, uvijek ista priča. Kad god nova generacija debitira, možete biti sigurni da je teži od svog prethodnika. No, taj podatak uvijek nekako ostane po strani, jer druge brojke stoje u fokusu. Uvijek su u prvom planu konjske snage koje također rastu, ali i ubrzanja, najveća brzina te ostali poznati parametri.

Nadolazeći novi BMW M5 odgovara gore navedenom, a te informacije se sve glasnije protežu u automobilskom svijetu.

Član foruma Bimmer Posta koji se puno puta pokazao dobro informiranim, podijelio je neke sočne tehničke specifikacije za novi M5. Kodnog naziva G90, super limuzina dobit će plug-in hibridni V8 sustav od kontroverznog modela – XM. Za ovu novu primjenu, inženjeri iz Bavarske navodno dižu elektrificirani pogonski sklop na 718 KS. Twin-turbo 4,4-litreni benzinski motor navodno ima 577 KS i 750 Nm, dok je električni motor ‘baždaren’ na 194 KS i 280 Nm.

Koliko god kombinirani rezultat bio impresivan, jedna informacija koja je procurila baš ostavlja bez teksta. Novi BMW M5 navodno teži čak 2.435 kilograma. To sigurno ne može biti točno? Pa, moglo bi biti. Usporedbe radi nova Porsche Panamera Turbo E-Hybrid ima točno istu masu praznog vozila ako se uzima u obzir masa vozača (u prosjeku se dodaje 75 kg). Pod uvjetom da je ova informacija oko težine novog kultnog M modela točna, onda pričamo o čak 453 kg većoj masi od svog prethodnika (F90). Nevjerojatno.

Je li stvarno to realno? Izgleda da stvarno je, a to potvrđuje i novi BMW i5 koji je već neko vrijeme dostupan i na našem tržištu. Električni model na vagi mjeri 2.130 kg (eDrive 40, 340 KS), odnosno 2.305 kg u najjačoj M60 izvedbi (601 KS)…

 

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo