TU JE I ELEKTRIČNI IX2

Novi BMW X2 stigao u Hrvatsku, atraktivniji i dulji 20 cm, dostupan od 45.179 eura

Foto: Nikola Jurković

Buntovan i odvažan, mali X6 je od danas i službeno dio BMW ponude u Hrvatskoj. U BMW City Store na zagrebačkom Roosveltovom trgu pobliže smo ga upoznali…

BMW X2 je, ističu Bavarci, automobil koji je prvi predstavio koncept vozila Sports Activity Coupé (SAC) za premium kompaktni segment. A sada na pozornicu izlazi još upadljivija, još agresivnija i još naprednija druga generacija. Značajno veće dimenzije i naglašena silueta coupéa jasno pokazuju u svom vanjskom dizajnu razvojni skok koji je napravio novi BMW X2.

Kako je bilo i najavljeno, lansiranje kreće s prvim danima ožujka, sa širokim rasponom pogona. Od potpuno električnog BMW iX2 xDrive30, do ekstremnog BMW X2 M35i xDrive izvedbeni model, te još jedna benzinska opcija (20i) i dizelski model (18d, 20d).

Cjenik za BMW Serije X2 (U10) u nastavku…

Unutrašnjost novog BMW iX2 donosi moderan premium ambijent sa sportskim detaljima. Tabla s instrumentima, na kojoj se nalazi BMW zakrivljeni zaslon, u kabini je spojena “plutajućim” naslonom za ruku s integriranom kontrolnom pločom. U prednjem dijelu središnje konzole nalaze se dva držača za čaše i ladica za pametni telefon s neizravnim osvjetljenjem i bežičnim punjenjem.

BMW X2 (U10) – prezentacija u Zagrebu (Foto: Nikola Jurković)

Dvozonska automatska klima, navigacijski sustav BMW Maps i sportski kožni upravljač dolaze kao standard u novom BMW-u X2, kao i automatsko upravljanje vratima prtljažnika, četiri USB-C priključka i utičnica od 12 V na središnjoj konzoli i čizma. Broj dostupnih sustava za pomoć u vožnji i digitalnih usluga također se znatno povećao u odnosu na prethodni model.

BMW X2 (U10) – prezentacija u Zagrebu (Foto: Nikola Jurković)

Linija dodatnih značajki, u međuvremenu, uključuje pomoćnika za upravljanje i kontrolu voznog traka, aktivni tempomat s funkcijom Stop & Go, aktivnu navigaciju, funkciju upozorenja pri izlasku i BMW Head-Up zaslon, kao i Surround View, Remote Funkcije 3D View, BMW Drive Recorder i Remote Theft Recorder. Postojeće funkcije mogu se nadograditi pomoću opcije Remote Software Upgrades, koja također omogućuje dodavanje novih funkcija.

Dakle, Hrvati su dobili još jednu atraktivnu povišenu coupe opciju…

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo