baš loše...

Audi R8 više se neće proizvoditi, zamjene nema na vidiku

Foto: Audi

Posljednji Audi R8 sišao je s proizvodne trake, a zamjena nije na vidiku.

Nakon što je posljednji TT proizveden u studenom 2023., još jedna ikona koja nosi četiri prstena odlazi u mirovinu. Zadnji R8 sišao je s proizvodne trake u tvornici Audi Böllinger Höfe u Heilbronnu u Njemačkoj. Slavljenički i posljednji primjerak je u Vegas Yellow coupe (baš kao ovaj na naslovnoj fotografiji) u Performance Quattro Edition s vanjskim paketom od karbonskih vlakana i 20-inčnim kotačima.

Audi je morao produžiti proizvodnju R8 kako bi održao korak s priljevom narudžbi kupaca nakon najave tvrtke o ukidanju vodećeg sportskog automobila. Izvorno je posljednji automobil trebao biti napravljen krajem 2023., ali to se dogodilo tek ovog mjeseca. Prošle godine prodaja je porasla za 49 posto, dosegnuvši 1591 jedinicu. Međutim, R8 je i dalje bio daleko najsporije prodavan globalni proizvod marke.

Gledajući unatrag po prodajnim rezultatima, potražnja za R8 uvijek je bila niska, što je i razumljivo s obzirom na visoku cijenu automobila. Potražnja je bila najveća još tamo sad davne 2008. kada je Audi kupcima isporučio 5.016 automobila.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo