PRIOR DESIGN I JP PERFORMANCE ZA RS2 COUPE

Audi RS2 Coupe by Prior Design – nesuđeni coupe iz Ingolstadta ipak će ugledati svjetlo dana

Audi RS2 jedan je od najkultnijih modela koji je stigao iz Ingolstadta, mnogi su priželjkivali i atraktivni coupe, a nakon skoro 30 godina, san je postao stvarnost…

Prvi Audijev model sa oznakom RS bio je RS2 iz 1994., a svojevremeno je nosio titulu najbržeg karavana na svijetu. Razvijen je u suradnji s Porscheom, pa stoga ne čudi kako je preuzeo dijelove kao što su Porsche Cup aluminijski naplaci, posebno dizajnirani retrovizori i žmigavci te svjetla za maglu. No, kritika entuzijasta je bila kako je taj model trebao biti i u Coupe inačici. Sada, 26 godina kasnije, Prior Design i JP Performance ostvaruju te snove.

Iz Audijevog modela 80 B3 izveden je ovaj RS2 Coupe, a atraktivan dizajn upotpunili su s body kitom koji neodoljivo podsjeća na trkači automobil. Atmosferski benzinski 2.2 motor ponovno broji 5 cilindara te razvija 315 KS. Straga, priču upotpunjuje novi difuzor te masivni, ovalni dvostruki završetci ispušnih cijevi.

Prior Design kaže da planira izraditi točno 40 primjeraka ovog posebnog automobila te započinje s prihvaćanjem narudžbi kasnije ovog mjeseca. Tuning tvrtka je do sada objavila samo računalne crteže paketa i zaista smo nestrpljivi vidjeti konačan proizvod.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin