U GRČKOJ

BMW M5 kao pogrebno vozilo, 507 KS za posljednji ispraćaj

Foto: Stelios Trantalidis
-

Posljednja vožnja uz zvuk atmosferskog V10 stroja, u Grčkoj je to očito normalna stvar i dio ponude…

Pažnju obično privuku neobične, atraktivne, ali i stvari koje kod nas bude uspomene. Ovaj automobil definitivno ide u sferu neobičnog, a akter nam stiže iz Grčke. Ne bi ovdje ništa čudno bilo, ali kad prenamjenite BMW M5 u vozilo za posljednji ispraćaj, puno se toga može reći.

Foto: Stelios Trantalidis

Svijet je do sad imao prilike vidjeti jako luksuzne inačice pogrebnih vozila (Maserati Quattroportea, Rolls-Royce Phantom), ali ovako brzu i snažnu sigurno nije.

Autor fotografija Stelios Trantalidis ‘uhvatio’ je ovaj egzotični primjerak u blizini luke Pirej. Iako mnogi sumnjaju kako je ovdje stvarno riječ o BMW M5 (E60), svi detalji (166 M naplatci od 19 cola, bočne ‘škrge’, ispušni nastavci) upućuju upravo na to. Podsjetimo, kultna E60 generacija raspolagala je s 507 KS iz atmosferskog 5.0 litrenog V10 sklopa. Zbog dodatne težine i promijenjene aerodinamike mrtvačka kola vjerojatno nisu tako brza kao originalna, ali su ipak značajno brža od svih drugih mrtvačkih kola.

Foto: Stelios Trantalidis

U međuvremenu smo došli i do informacije kako se automobil ‘slagao’ u Grčkoj, a autor ove prerade stvarno ima dugu listu prenamijenjenih vozila (CLS, C i E klasa) u pogrebne svrhe.

Foto: Stelios Trantalidis

 

 

Autor