PREMIJA GS 1300 28. rujna!

BMW slavi proizvodnju milijuntog GS motora

Foto: BMW

Svjetska premijera novog BMW-a R 1300 GS 28. rujna 2023. u BMW Motorrad Weltu u Berlinu.

Tijekom ljeta BMW Motorad sektor ostvario je izniman poduhvat, 1.000.000 primjeraka modela GS. Jubilarni model opremljen bokserskim motorom sišao je s proizvodne trake u tvornici BMW Motorrad u Berlin-Spandau – BMW R 1250 GS.

BMW motocikli proizvode se u Berlinu od 1969., a BMW Motorrad GS modeli s boxer motorima od 1980. Elementarni, autentični motocikli, koji posjeduju neusporedive svestrane kvalitete, potaknuli su bezbrojne ljubitelje motocikala na putovanja u daleke zemlje, spektakularna avanturistička putovanja i ekspedicije u najudaljenije regije našeg planeta tijekom proteklih desetljeća. Najnovije izdanje sada već legendarnog BMW GS s boxer motorom – R 1300 GS – bit će predstavljeno 28. rujna 2023. na svečanom otvorenju novog BMW Motorrad Welta u Berlinu.

Foto: BMW

BMW GS s boxer motorom: legendarna kombinacija cestovne, off-road i dugolinijske stručnosti.

Dr. Markus Schramm, voditelj BMW Motorrada ovom prilikom je dodao: “S R 80 G/S i njegovom jedinstvenom kombinacijom prikladnosti za vožnju po cesti i izvan ceste, svakodnevne kvalitete i mogućnosti putovanja na duge udaljenosti, BMW Motorrad je stvorio novi žanr touring motocikala enduro 1980. godine. BMW GS s boxer motorom postao je ikona koja je u ovom segmentu postigla svjetski uspjeh. Štoviše, BMW GS postao je legenda i istovremeno nezamjenjiv kamen temeljac u paleti modela BMW Motorrad. Njegove izvanredne talente, kao što su dinamičke performanse vožnje, snažne terenske kvalitete, vrhunska udobnost na velikim udaljenostima i ogromna robusnost, od tada je kontinuirano razvijao BMW Motorrad i prenio ih na druge BMW Motorrad serije modela s velikim uspjehom. Stoga sam vrlo zadovoljan što danas, a posebno u našoj obljetničkoj godini “100 godina BMW Motorrada”, možemo pridonijeti velikoj prekretnici u korporativnoj povijesti BMW Grupe s milijuntim motociklom BMW GS s bokser motorom. Jednako sam zadovoljan što će jedinstvena povijest BMW Motorrad modela s boxer motorima uskoro biti dopunjena uzbudljivim poglavljem s brojnim inovacijama s novim R 1300 GS.”

Milijunti BMW GS s bokser motorom je R 1250 GS u trostrukom crnom stilu i propisno je proslavljen, tijekom radnog sastanka u tvornici BMW Motorrad u Berlin-Spandau.

Autor

Preporučeni sadržaj