PROMETNA PATROLA

Brat i sestra na D8 kod Dubrovnika su poginuli jer nismo riješili problem poznat godinama, svima osim policiji

Slika je ilustracija

Na južnom dijelu Jadranske magistrale vozači u tranzitu iz istočnih zemalja, znajući da je na hrvatskim cestama rizik kažnjavanja za prometne prekršaje minimalan, voze prebrzo i nepropisno pretječu, često umorni. Zašto je trebala ova užasna tragedija da poduzmemo 3 NUŽNE MJERE?!

1. Povećati izvjesnost kažnjavanja
2. Povećati izvjesnost kažnjavanja
3. Povećati izvjesnost kažnjavanja

Državna cesta D8, ‘Jadranska magistrala’, posebice na dionici od Omiša do Makarske i od izlaza s autoceste A1 do granice s Crnom Gorom, često je poprište  teškog kršenja prometnih obijesnih vožnji, po dva osnova, zbog spoznaje vozača da je minimalan, zanemariv rizik da će biti kažnjeni za prometne prekršaje:

vozači snažnih motocikala se, tijekom lijepog vremena, doslovce utrkuju, sumanuto kršeći prometne propise

– građani iz istočnih zemalja, od južnog završetka autoceste A1 kod ploča do granice s Crnom Gorom voze prebrzo, nepropisno pretječu i često voze umorni

Po tom obrascu, sinoć  oko 20:40 na državnoj cesti D-8 u mjestu Ratac, vozilo slovačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 29-godišnja albanska državljanka, pri nepropisnom pretjecanju te prevelikoj brzini, zabilo u vozilo makarskih registarskih oznaka kojem su bili 21-godišnji vozač i 19-godišnja suputnica, brat i sestra iz  Gradaca, koji su u nesreći poginuli.

Kako bi se spriječile buduće slične nesreće te povećala sigurnost na toj dionici potrebno je:

1. Postaviti niz postolja i kutija za radarske kamere na svakom kilometru tih dionice, s oznakama i upozorenjima, te optimalan broj aktivnih radarskih kamera, koje bi se strateški premještale.

2. Intenzivirati policijsko patroliranja, posebice na radarskim kamerama nepokrivenim lokacijama.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo