AUTO BILD DODJELJUJE

Cupra osvojila čak tri ‘Zlatna volana’ među teškom konkurencijom

-

U zanimljivim segmentima Cupra je ostavila konkurenciju iza leđa…

Idemo redom, španjolska marka odnijela je pobjede:

Cupra Born pobjeđuje u kategoriji “Mali i kompaktni električni automobili”.
Cupra Leon trijumfira u kategoriji “Mali i kompaktni automobili”.
Cupra Formentor VZ5 izlazi na vrh u segmentu SUV vozila

Cupra trijumfira na dodjeli Zlatnog volana 2021. Španjolski izazivač, koji emocije stavlja u srce vožnje, proslavio je trostruku pobjedu, čime je postao najuspješnija marka na jednom od najvažnijih svjetskih natjecanja u automobilskoj industriji.
Gala događaj, održan 9. studenog u Axel-Springer-Hausu u Berlinu, predstavila je njemačka televizijska osoba Barbara Schöneberger.

Cupra Leon osvojio je Zlatni volan u kategoriji “Mali i kompaktni automobili”, dok je CUPRA Born, prvi potpuno električni model marke, došao na prvo mjesto u kategoriji “Mali i kompaktni električni automobili”. Da zaokružimo stvari, CUPRA Formentor VZ5 od 287 kW (390 KS) došao je na prvo mjesto u kategoriji “SUV” sa zvijezdama.

“Prije tri godine grupa entuzijasta imala je san: stvoriti potpuno drugačiji brend. Veliki snovi počinju samo kada vjerujete“, rekao je Wayne Griffiths, izvršni direktor Cupre. “Cupra Formentor VZ5 je ultimativni model što je Cupra sposobna postići u svijetu izgaranja. Utrke su dio Cupra DNK i nastavit ćemo tim putem s našim budućim električnim modelima: Cupra Tavascan 2024. i našim Cupra Urban Rebel 2025. Hattrick i treći ‘Goldene Lenkräde’ pokazuje da Cupra Formentor nije jedno čudo i da sve više kupaca želi postati dio plemena Cupra.”

Foto: Seat / Cupra

Autor