NOVI RUMUNJSKI ADUT

Dacia Duster (2023.): hibridni iskorak u klasi, ostaje 1.5 dCi

Ilustracija: Jean-François Hubert, Autozeitung.de

Dacia Duster 3. generacije, unaprijeđen stilom i izvedbom, rastegnut na 440 cm, koristit će blagohibridne i plinske verzije 3-cilindarskog turbobenzinca 1.0 TCe, adut će biti hibrid E-Tech Hybrid 145, a u ponudi će mnogima prvi izbor biti (ipak) turbodizelaš 1.5 dCi

Dacia Duster, rumunjski kompaktni SUV, uveden 2010. tehnologijom japanskog “rođaka” Nissan Qashqai prve generacije (2006. – 2013.) i pogonske koncepcije Renault, kombinacijom uvjerljivih svojstava i povoljne cijene, postigao je velik uspjeh. Unaprijeđenom izvedbom, bez jeftinih detalja, korak dalje otišao je još uvijek aktualni model druge generacije, koji je na tržištu od kraja 2017.

Aktualna kriza izazvana ratom u Ukrajini, u nastavku korona-krize, bitno je poremetila poslovanje koncerna Renault Nissan Mitsubishi, jer je brend Dacia posebno vezan za rusko tržište, jer se štanca i kroz ruski brend Lada. Zbog toga je uprava koncerna u Parizu odlučila uspješan brend Dacia gurati prema višem statusnom segmentu, kako bi se, temeljem dosadašnjih uspjeha, još bolje plasirala na EU i svjetskom tržištu.

Zbog toga je dolazak modela Dacia Duster treće generacije, premda je aktualni vrlo uspješan, pomaknut s proljeća 2024.. na jesen 2023. Pred vama je prvi render novog modela, koji najavljuje statusni iskorak i ravnopravno pozicioniranje sa SUV-ovima zvučnijih marki. Kao što je i Škoda, Dacia će unaprijeđenom izvedbom podići i cijenu, zadržavajući povoljan omjer plaćenog i dobivenog (value for money).

Dacia Duster 3. generacije, unaprijeđen stilom i izvedbom, rastegnut na 440 cm, koristit će blagohibridne i plinske verzije 3-cilindarskog turbobenzinca 1.0 TCe, adut će biti hibrid E-Tech Hybrid 145, a u ponudi će mnogima prvi izbor biti (ipak) turbodizelaš 1.5 dCi.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo