NIZOZEMCE JE KRENULO

DAF XF, XG i XG⁺nagrađeni titulom međunarodnog kamiona godine 2022.

-

Dok je XF H₂ Innovation Truck dobio ‘Nagradu za inovaciju kamiona 2022.’

DAF-ova nova generacija kamiona za transport na velike udaljenosti okrunjena je titulom ‘Međunarodni kamion godine 2022.’. „XF, XG i XG⁺ postavili su nova mjerila u učinkovitosti, sigurnosti i udobnosti vozača“, izjavio je žiri nakon opsežnog niza testova. Prestižna nagrada uručena je na Solutrans izložbi kamiona i transporta u Lyonu u Francuskoj. DAF je također dobio nagradu ‘2022. Truck Innovation Award’ za svoj XF Innovation Truck s motorom s izgaranjem na vodik.

Na temelju pravila Međunarodnog kamiona godine (IToY), godišnja nagrada dodjeljuje se kamionu koji je predstavljen prošle godine i koji je dao najznačajniji doprinos učinkovitosti cestovnog prometa. Ova se presuda oslanja na sveobuhvatan raspon kriterija, uključujući tehnološku inovaciju, udobnost, sigurnost, upravljivost, ekonomičnost goriva, ekološki „otisak” i ukupne troškove vlasništva (TCO).

“DAF je prvi proizvođač kamiona koji je predstavio potpuno novu generaciju kamiona koja je razvijena imajući na umu nove europske propise za mase i dimenzije kamiona”, rekao je Gianenrico Griffini, predsjednik žirija ‘Međunarodni kamion godine’. “Rezultat je serija vrlo atraktivnih i vrlo aerodinamičnih kamiona koji imaju najveću učinkovitost, sigurnost i udobnost vozača.

Foto: DAF

Autor