ZANIMLJIVI MODELI

DFSK električna vozila stigla u Hrvatsku, poznata kineska tvrtka sad je dostupna i domaćim kupcima

Tvrtka Auto Hrvatska Automobili ostvarila je suradnju sa uspješnom kineskom tvrtkom CHONGQING SOKON MOTOR COMPANY te postala zastupnik DFSK električnih osobnih i komercijalnih vozila na hrvatskom tržištu.

Prvi smo pisali, još početkom veljače, kako je tvrtka CHONGQING SOKON MOTOR COMPANY stigla u Hrvatsku. Kineski proizvođač više od 35 godina posluje na domaćem tržištu te je vodeći proizvođač u proizvodnji komercijalnih vozila od 1 tone. Razvojem poslovanja, prije 10 godina tvrtka započinje proizvodnju osobnih vozila te do danas uspješno posluje u 60 zemalja na svijetu. DFSK je prisutan u Europi od 2008. godine putem predstavništva u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Španjolskoj i zemljama Beneluxa. Od 2021.g. tvrtka se priključila globalnom trendu elektrifikacije modela, te je uspješno provela postupak Europske tipske homologacije za putničke modele SUV Seres 3 i 5, te komercijalna vozila EC 31 i EC35.


U okviru poslovanja sa kineskim proizvođačem DFSK, na hrvatskom tržištu će biti dostupni brand Seres sa ponudom osobnih električnih vozila te brand Sokon s ponudom električnih komercijalnih vozila.

Od programa osobnih vozila dostupan je model gradskog električnog vozila pod nazivom DFSK Seres 3 kojeg krasi izuzetno bogata serijska oprema koja uključuje virtualni kokpit, sjedala presvučena kožom, panoramski krov, parkiranje s kamerom od 360° i vrhunski MP5 sustav. Baterija u vozilu ne sadrži opasne metale i jedna je od najmodernijih na tržištu. Mogućnost dopune baterije je za samo 30 minuta. Doseg po WLTP normi u kombiniranom načinu vožnje iznosi 329 km.

U segmentu lakih dostavnih vozila u ponudi je model DFSK SOKON EC35, koji je svojim dimenzijama teretnog prostora i nosivošću od 1000 kg pogodan za obavljanje gradskih dostavnih djelatnosti. Utovar je olakšan ugrađenim bočnim vratima sa obje strane, dok je vozilo zbog svojih kompaktnih dimenzija jednostavan za parkiranje uz pomoć kamere za vožnju unatrag. Kombinirani doseg u gradskoj vožnji je 268 km po WLTP normi.

A za više informacija o novoj marki vozila u Hrvatskoj potražite u poslovnicama Auto Hrvatska.

Foto: Auto Hrvatska