ČAK 815 KS U PROTOTIPU

DS E-Tense Performance, vizija vožnje iz budućnosti uz tehnologiju Formule E i 815 KS!

DS Automobiles predstavlja prototip DS E-TENSE PERFORMANCE, zamišljen kao ogledni model visokih performansi za ubrzanje razvoja tehnologije za budućnost dizajna DS Automobiles…

DS Performance ide korak dalje, nakon što je dvije uzastopne sezone podigao naslove u Formula E natjecanju, temelji se na karbonskom monokoku, ima dva elektromotora od 600 kW (815 KS) i prijenos na četiri kotača. Šasija, pogonska jedinica i baterija uvode inovativna rješenja, potičući razvoj budućih generacija 100% električnih E-TENSE proizvodnih modela.

Kako bi zadržao vodeću poziciju na tržištu elektrifikacije, DS Automobiles oslanja se na stručnost DS PERFORMANCE, svog odjela za moto sport, s razvojem prototipa s ciljem testiranja različitih inovacija koje će se ugraditi u sljedeće modele marke.

DS E-TENSE PERFORMANCE složen je od karbonske konstrukcije s pogonom preuzetim iz Formule E. Geometrija ovjesa može jamčiti najbolje moguće prianjanje na asfaltu, ali i u svim vremenskim uvjetima. Pogonski sklop se sastoji od dva elektromotora koji daju zajedničku snagu od 600 kW (250 kW sprijeda i 350 kW straga) što u zbroju znači čak 815 KS.

Budućnost iz DS laboratorija je jako, jako zanimljiva.

Foto: DS Automobiles