EKOLOGIJA U PROMETU

Električna revolucija: 2030. svaki treći automobil bit će na struju

Dok se električna tehnologija razvija i usavršava, ostaje pitanje hoće li ta tehnologija uskoro igrati značajniju ulogu na automobilskom tržištu…

U Velikoj Britaniji objavljena je nova studija od strane Deloittea, a očekivanja su više nego pozitivna i to kako će se do 2030. prodati oko 31,1 milijuna EV-a godišnje.

I do ovog trenutka, otprilike 81% tih elektrificiranih vozila bit će potpuno električno za razliku od dosadašnjih hibrida. Analiza pokazuje podatak kako će otprilike trećina prodaje novih automobila u 2030. biti elektrificirana odnosno imat će električni pogon.

Zanimljivo kako je Deloitte istu studiju napravio u siječnju prošle godine i da je na temelju posljednjih 18 mjeseci procjene prodaje elektrificiranih automobila porastao za 10 milijuna. Lepeza novih električnih vozila u kombinaciji s rastućim tržištem polovnih automobila, znači da će EV-ovi za njih postati mnogo održivija opcija kazao je dr. Jamie Hamilton, šef odjela za električna vozila.

Deloitte očekuje da će se do 2020. prodati oko 2,5 milijuna EV-a što je impresivna brojka koja se poklapa s pozitivnim prodajnim pričama koje su objavile grupe poput BMW-a.