TUNING ZA FERRARI SF90

Ferrari SF90 u Novitec tuning izdanju, melem za oči i strah i trepet na autocesti

Ferrari SF90 pod Novitec tuning palicom…

Novitec, njemačka tvrtka poznata po decentnom tuningu vozila nastavlja svoju tradiciju nadogradnji na Ferrari modelima. Ovaj put je to SF90 Stradale. Istini za volju, ovom hibridnom superautomobilu to možda i nije potrebno, no dodatne snage i poneki novi vanjski detalj nije na odmet, zar ne?

Suština Novitec magije za ovaj talijanski superautomobil dolazi sa optimizacijom tvornički već itekako moćnog 4.0 twin-turbo V8 motora. Tu je novi ispušni sustav te metalni katalizatori. Ove modifikacije povećavaju ukupnu snagu na 1033 KS te 858 Nm. Nijansa je to u pitanju, naravno, ali pojačanje snage je itekako dobrodošlo. Novitec nudi i nadogradnju interijera, a premda na službenoj web stranici nema primjera, vjerujemo da je riječ o obilju brušene kože te detalja načinjenih od aluminija te karbonskih vlakana.

Tuner je napomenuo kako su aerodinamičke preinake još u razvoju, stoga nekih pretjeranih izmjena na karoseriji vozila nema. Valja naglasiti da je tuner dao novi set kotača veličine 21″ i 22″ te sportske opruge. I to je manje-više to. Cijena za tuning paket dostupna je isključivo na upit.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin