USKORO STIŽE i KOD NAS

Jeep Renegade (2024.), redizajn u najvećoj mjeri osvježio unutrašnjost

Foto: Jeep

Novi Jeep Renegade na 10. obljetnicu dobiva poboljšanu tehnologiju s novim infotainment sustavom, full HD 10,1-inčnim multimedijskim zaslonom i 10,25-inčnim virtualnim kokpitom…

​Čuven po svom prepoznatljivom i cool faktoru, Jeep Renegade slavi 10. obljetnicu lansiranjem novog Jeep Renegadea 2024. Renegade kombinira iznimnu off-road stručnost s kompaktnim dimenzijama i elegantnim dizajnom, što ga je među ljubiteljima ove kategorije vozila učinilo omiljenim izborom kod suputnika u urbanom načinu života, ali i kao velikog avanturistu.

Foto: Jeep

Budući da je prepoznat kao moderni nasljednik Willysa, postao je kultni model s jedinstvenim i dosljednim dizajnom eksterijera, s impresivnim brojem od gotovo 2 milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta.

Eric Laforge, voditelj marke Jeep u Europi, komentirao je: “Novi Jeep Renegade 2024 označava prekretnicu. Nadovezujući se na svoje nasljeđe koje spaja robusnu mogućnost kretanja bilo gdje s urbanom relevantnošću, sada nudi novi informacijsko-zabavni sustav s pet puta bržom obradom, većim full HD zaslonima i iznimnom povezivošću, osiguravajući standard naprednog iskustva vožnje na svim razinama opreme. Zahvaljujući ovim poboljšanjima proizvoda, novi Jeep Renegade MY24 i dalje će biti jedan od protagonista u B-SUV segmentu”.

Foto: Jeep

Infotainment sustav također nudi bolje iskustvo s većim full HD zaslonima. S impresivnim povećanjem površine zaslona od 40%, zadovoljava vizualne potrebe kupaca, zahvaljujući velikodušnom zaslonu radija od 10,1 inča i još većoj ploči s instrumentima od 10,25 inča. Štoviše, zaslon pune visoke razlučivosti veće razlučivosti, s 1024 x 768 ili 1920 x 1200 piksela, ovisno o preferencijama, pruža kristalno jasne slike koje su oštre i živopisne.

Foto: Jeep

Ono što uistinu izdvaja infotainment sustav je njegova iznimna povezivost. Budući da je 100% potpuno povezan, osigurava da su vozači uvijek u kontaktu s digitalnim svijetom oko sebe. S mogućnošću 4G kupci imaju pristup bogatstvu online resursa. Sustav također podržava bežična ažuriranja kako bi vozilo bilo u tijeku s najnovijim značajkama i poboljšanjima. Ovaj novi informacijsko-zabavni sustav nije samo tehnološki napredak, on je korak naprijed u načinu na koji vozači komuniciraju sa svojim vozilom, nudeći brzinu, veličinu i povezivost koji podižu iskustvo vožnje na potpuno novu razinu.

Osim toga, asortiman nudi novu digitalnu stražnju kameru, USB A+C povezivost i bežični Android Auto i Apple CarPlay. Sigurnosne značajke uključuju upozorenje na prednji sudar i povezane usluge.

Foto: Jeep

Novi Jeep Renegade 2024 nudi izbor između dva hibridna pogonska sklopa: e-Hybrid i 4xe plug-in hibrid. e-Hybrid pogonski sklop neprimjetno upravlja pogonskim sustavom automatskim prebacivanjem između potpuno električnih, hibridnih i motora s unutarnjim izgaranjem na temelju čimbenika kao što su stanje napunjenosti baterije od 48 V, uvjeti vožnje u stvarnom vremenu i drugi nadzirani parametri. Jeep e-Hybrid ističe se pružanjem potpunog električnog pogona tijekom lansiranja, pri malim brzinama, tijekom krstarenja i tijekom manevara pri parkiranju. Ovo inovativno rješenje osmišljeno je za automatsko punjenje baterije od 48 V vraćanjem energije tijekom kočenja ili usporavanja, eliminirajući potrebu za vanjskim punjenjem, a istovremeno nudi mogućnost pogona električnog vozila.

4xe plug-in hibrid koristi i električni i benzinski motor. Električni pogonski sustav stvara povećani okretni moment, omogućavajući precizna podešavanja i poboljšavajući sposobnost pogona na sva četiri kotača na različitim terenima, što ga čini prikladnim za izazovne terenske avanture.

Novi Renegade uvest će optimiziranu novu kalibraciju motora i baterije, kako na e-Hybrid tako i na 4xe PHEV, što će, u kombinaciji s uvođenjem novih 18-inčnih guma klase A+, poboljšati potrošnju goriva i emisije CO2 do 5 % (brojke prije homologacije).

Novi Renegade u Hrvatskoj očekujemo u travnju…

Renegade  Pogon WLTP CO2 g/km Snaga
Altitude 1.5 e-Hybrid AT FWD MHEV* 127 130 KS
Summit 1.5 e-Hybrid AT FWD MHEV 126 130 KS
Overland 1.3 PHEV AT eAWD PHEV** 43 240 KS
Trailhawk 1.3 PHEV AT eAWD PHEV 44 240 KS

* Mild-hybrid (blagi hibrid)
** Plug-in hybrid

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo