RESPEKTABILAN USPJEH

Kia omiljena među domaćim privatnim kupcima, u ožujku uvjerljivo najbolja

Kia je u ožujku s 209 prodanih primjeraka bila najprodavaniji brend privatnim kupcima u Hrvatskoj, 2. mjesto zauzeo je Volkswagen (198), dok je 3. mjesto pripalo Suzukiju (158 vozila)

Gledajući cijelo prvo tromjesečje Kia je s ukupno 437 prodanih vozila zauzela 2. mjesto, između Volkswagena (506) i Škode (400 vozila).

Kia Stonic, koji je 2020. završio kao najprodavaniji model privatnim kupcima u Hrvatskoj, i dalje je u svom razredu (SUV B) najprodavaniji privatnim kupcima kako u ožujku (82 primjerka), tako i u prvom kvartalu (169 primjeraka). Drugi je bio Dacia Duster (70 u ožujku, 159 u Q1), a treća Suzuki Vitara (58 u ožujku, 1445 u Q1).

Kia Ceed, koji u svojoj ponudi kupcima nudi čak 4 izvedbe (hatchback Ceed, karavanski Ceed SW, shooting brake ProCeed, crossover XCeed), postao je novi vladar razreda C, nekadašnje »golf« klase. Plasirao se na 1. mjesto među privatnim kupcima kako u ožujku (75 vozila), tako i u cijelom prvom tromjesečju (145 vozila), upravo ispred nekadašnjeg vladara Volkswagen Golfa (39 u ožujku, 95 u Q1), a svoje mjesto među tri najprodavanija vozila privatnim kupcima našla je i Toyota Corolla (20 u ožujku, 49 u Q1).

Sportage do 2. mjesta u ožujku, 3. mjesto u prvom kvartalu
Treći najzaslužniji model za impresivan ožujski nastup Kije je Sportage, koji je u razredu srednje velikih sportskih terenaca (SUV-C) prošli mjesec zauzeo 2. mjesto (37 vozila, sa 67 vozila 3. mjesto u Q1). Prvu poziciju u prvom tromjesečju trenutno drži VW Tiguan (29 u ožujku, 83 u Q1), a drugi je Nissan Qashqai (41, 79 u Q1).

Iz gore navedenih brojki može se zaključiti kako su Kijini SUV-ovi i crossoveri stekli veliko povjerenje kod kupaca. To povjerenje opravdavaju zahvaljujući brojnim adutima, kao što su višestruko nagrađivani dizajn, vrhunska kvaliteta i pouzdanost, suvremeni i štedljivi pogoni, najbolji omjer vrijednosti dobivenog vozila za svoj novac, uz neizostavno najdulje, čak 7-godišnje tvorničko jamstvo u Europi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin