"Opposites United" i dizajn infotainmenta "Ki”

Kia opet odnosi dvije Red Dot nagrade u pogledu dizajnerske filozofije

Foto: Kia

Tvrtka Kia Corporation nedavno je osvojila dvije nagrade za dizajn Red Dot: za svoju filozofiju dizajna izložbe i događaja, te za funkcije Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Kia je nagrađena zbog neprestanih napora koje je uložila u komuniciranje svoje dizajnerske filozofije “Opposites United” na brojnim kreativnim izložbama i događajima.

Odvažna filozofija dizajna “Opposites United” prvi put je predstavljena 2021. godine, a inspiraciju je našla u suprotnostima prirode i čovječanstva. Filozofija nadilazi dizajn vozila i donosi odlučnost brenda da spaja dva važna, ali suprotna područja – dobrobit ljudi i održivost okoliša.

Jednako ambiciozan i kreativan je i način na koji Kia donosi svoju filozofiju dizajna. To je demonstrirala na revolucionarnim izložbama u Koreji, kao što su dizajnerski biennale u gradu Gwangju, međunarodni salon automobila u Busanu i događaju Dongdaemun Design Plaza, nakon kojih je izlagala i na tjednu dizajna u Milanu. Ova filozofija dizajna koja se neprestano razvija zaslužna je za nagradu Red Dot za dizajn brendova i komunikaciju za 2023. godinu.

Kia će i dalje održavati izložbe na kojima će predstavljati svoju filozofiju dizajna i kreirati autentične i inspirativne doživljaje za svoje klijente. Krajem ovog mjeseca Kia će sudjelovati na događaju “Seoul Light DDP 2023 Fall” koji će se na Dongdaemun Design Plaza odvijati s raznim umjetnicima.

Druga nagrada je priznanje za tehnologiju sljedeće generacije povezanog sučelja (Connected Car Navigation Cockpit – ccNC), predstavljenu u modelu EV9, Kijinom prvom električnom luksuznom SUV-u sa sjedalima u tri reda (raspoloživ sa 6 ili 7 sjedala). Napredni infotainment sustav donosi nove funkcije koje mijenjaju pravila igre, kao što su npr. brzo upravljanje, integrirano traženje i novi način električne vožnje koji praktičnost i udobnost dižu na višu razinu.

Foto: Kia

Ugrađeni infotainment pruža elegantan grafički prikaz i korisničko sučelje vozila s dizajnom koji dopunjuje različite grafike, jedinstvene za Kiju. Ovaj vizualni koncept “Ki” temelji se na stupu “Bold for Nature” Kijine dizajnerske filozofije “Opposites United”. Riječ “Ki” znači “uspon” ili “početak” i predstavljen je dijagonalnom crtom upotrijebljenom na elementima infotainmenta, ikonama i fontovima kao ključnim vizualnim elementima.

Kijin sustav ccNC, optimiziran za maksimalnu sigurnost i praktičnost, služi i kao intuitivna kontaktna točka preko koje korisnici imaju pristup trgovini Kia Connect Store. Tako vlasnici mogu svoj EV9  neprestano modificirati na daljinu nadgradnjom digitalnih funkcija i usluga ovog velikog sportskog terenca kojeg kod nas i drugdje u Europi očekujemo krajem godine.

Najnovije nagrade Red Dot nastavak su dest godina uspjeha marke Kia. Među nedavnim dobitnicima nagrada Red Dot su i plug-in hibridni Niro, koji je u travnju pobijedio u kategoriji “Dizajn proizvoda “, kao i potpuno novi EV6, koji je lani zbog svog pionirskog i u budućnost usmjerenog dizajna proglašen “najboljim od najboljeg”.

Autor

Preporučeni sadržaj