VELIKE NOVOSTI I BROJNI PROGRAMI VOŽNJE

Lamborghini otkriva sve više detalja, nasljednik Aventadora u hibridnoj ofenzivi

Trinaest iskustava u vožnji za prvi Lamborghini V12 u plug-in hibridnoj varijanti…

Samo nekoliko dana prije premijere prvog V12 HPEV (High Performance Electrified Vehicle) hibridnog super sportskog automobila, Lamborghini otkriva nove detalje. Novi automobil, projektnog naziva LB744, dizajniran je i razvijen za pružanje apsolutnog uzbuđenja i kontrole u svim situacijama i svim uvjetima prianjanja, pružajući vozaču razinu samopouzdanja i povezanosti s automobilom kakvu dosad ni Lambo nije imao.

Inovacije koje LB744 stavljaju na vrh svoje kategorije uključuju arhitekturu i ravnotežu automobila; vrhunski pristup šasiji i aerodinamičkom dizajnu; i novi hibridni pogonski sklop koji omogućuje maksimalno povećanje podrške elektromotora i uvođenje novih načina vožnje, uključujući 4WD s nultom emisijom, za ukupno 13 različitih doživljaja i programa vožnje.

Foto: Lamborghini

Automobil ima dojmljiv raspored – 6,5-litreni atmosferski V12 motor u sredini, tri električna motora, od kojih su dva smještena na prednjoj e-osovini i jedan integriran u novi 8-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom, uređen za prvi put iza motora s unutarnjim izgaranjem i poprečno na V12. Tunel, prostor tradicionalno rezerviran za mjenjač još od ere Countacha, sada je mjesto nove litij-ionske baterije visoke specifične snage koja pokreće elektromotore.

Nova arhitektura omogućuje optimalnu raspodjelu težine (44% sprijeda i 56% straga), što rezultira savršenom ravnotežom koja LB744 čini iznimno agilnim i učinkovit i na cesti i u zavojima staze.

Uz hibridni sustav debitiraju tri nova načina vožnje: Recharge, Hybrid i Performance, koji će se kombinirati s načinima rada Città (Grad), Strada, Sport i Corsa, koji se mogu odabrati putem dva koluta smještena na redizajniranom upravljaču, za ukupno 13 dinamičkih postavki koje ističu različite osobnosti i potencijal LB744 ovisno o situaciji i vrsti ceste ili staze na kojoj se vozi.

Foto: Lamborghini

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo