LAGANO OSVJEŽENJE

Lexus NX od proljeća s još više detalja u luksuzu i naprednijm tehnologijama

Opcija pogona na prednje kotače sad je dostupna na modelu Hybrid razine opreme Luxury, Lexus NX u osvježenom tonu od proljeća je dostupan u Europi…

Zahvaljujući ovim unaprijeđenim značajkama, Lexus NX izazvat će uzbuđenje i pružiti dodatne razine zabave i bezbrižnosti, što će uvelike poboljšati iskustvo boravka u putničkom prostoru s inteligentnim, novim rješenjima koja dodatno povećavaju razinu luksuza ovog SUV modela te staviti dodatni naglasak na već savršen spoj dinamičke vožnje i elegantnog stila života.

Foto: Lexus

Budući da je NX već prošao značajni redizajn, kako u unutrašnjosti tako i izvana, na modelu druge generacije koji je na tržište izašao 2022. godine, mudri vozači već su ga prepoznali kao nezaobilaznog elegantnog i uzbudljivog partnera u vožnji. Najnovija izmjena donosi puno više no ikad i povećava razine kvalitete koje su neupitne za Lexus, a uvodi i najnovije tehnologije.

Ambijent u unutrašnjosti, inspiriran luksuznim prostorima i izrađen prema omotenashi načelima gostoljubivosti po kojima je Lexus poznat, dodatno je unaprijeđen na novom modelu NX s još više pažnje pridodane detaljima kako bi se predvidjele sve potrebe i očekivanja kupaca premium klase SUV vozila.

U svim novim modelima NX putnički prostor bit će zdraviji i čišći jer će svi putnici uživati u zaštiti nove generacije sustava za pročišćavanje zraka nanoe™ X iz tvrtke Panasonic. Ispuštanjem blago kiselih nano-iona u putnički prostor kroz uvodnike zraka klima-uređaja, sustav nanoe™ X pomaže ukloniti viruse, bakterije, pelud i ostale alergene, ali i neugodne mirise. Osim toga, blagotvorno djeluje na kosu i kožu jer smanjuje isparavanje vlage.

Foto: Lexus

Zapanjujuća lista opcija koje su već u ponudi na višim razinama opreme modela NX Hybrid sad su dostupne i putnicima modela Plug-in Hybird s razinom opreme Luxury, dok je vrhunski sustav ozvučenja, pod autorskom palicom stručnjaka za luksuzne audio sustave i ekskluzivnog partnera tvrtke Lexus, Mark Levinson u ponudi kao dodatna opcija. Kako bi stvari bile praktičnije, 14-inčni multimedijalni zaslon Lexus Link Connect s navigacijom u oblaku također se može dodatno naručiti za vozila s razinama opreme Comfort, Business i Executive umjesto 9,8-inčnog zaslona koji je u osnovnoj opremi.

Elegantna unutrašnjost jednostavno blista s novim preinakama i u novim, jarkim kombinacijama boja. Unutrašnjost u kombinaciji crne i krem boje te crvene Flare i bijele za F SPORT posebno se istuče zahvaljujući novom pretincu za odlaganje koji je sad također u boji, kao i bočna stranica konzole (na strani suvozača) i obloge vrata. Na modelima s unutrašnjosti u kombinacijama smeđe boje Hazel i tamno crvene boje pretinac za odlaganje ispred suvozača i bočna stranica konzole (na strani suvozača) također su u boji.

Foto: Lexus

Što se tiče vozača promijenjen je raspored prekidača na središnjoj konzoli, pa je upravljanje intuitivnije, a sve su funkcije povezane s vožnjom grupirane i lako dostupne nakon zaustavljanja vozila.

Vozači također mogu biti bezbrižni u pogledu zaštite od krađe jer najnoviji NX ima zaštitu putem sustava bez upotrebe ključa Ultra-Wideband (UWB), koji štiti od krađe i u osnovnoj je opremi za sve razine opreme*. Rizik od krađe smanjen je budući da tehnologija UWB detektira ne samo približne udaljenosti između ključa i automobila, kao klasični sustavi ulaska u vozilo bez ključa, već identificiraju točnu lokaciju. Precizno određivanje položaja ključa u stvarnom vremenu i sa zaštitom od krađe jamči da NX mogu upotrebljavati samo njegovi stvarni korisnici.

Sigurnost i zaštita također su dva ključna faktora uvedenih poboljšanja koji utječu na iskustvo pri vožnji. Digitalni unutarnji retrovizor ima novi digitalni, automatski način prigušivanja kako bi se smanjilo zasljepljivanje od prednjih svjetala vozila iza i osigurao jasni pregled sprijeda, dok poboljšano dodatno stop svjetlo ima područje osvjetljavanja koje pruža vrhunsku vidljivost i jasnoću.

Osim postojećih varijanti s pogonom na sva četiri kotača, model Hybrid sad je dostupan s pogonom na prednje kotače u razini opreme Luxury, pa kupci imaju veći izbor.

Manja potrošnja goriva postignuta je na svim modelima Hybrid i Plug-in Hybrid s ugrađenim sustavom navigacije putem sustava prediktivne učinkovite vožnje (eng. Predictive Efficient Drive), koji optimizira punjenje i pražnjenje baterije na modelima Hybrid te omogućuje upotrebu potpuno električnih ili hibridnih načina rada na vozilima PHEV. Putem podataka iz sustava navigacije utvrđuju se regularne lokacije naglog usporavanja, pa se u tim situacijama pojačava regenerativno kočenje kako bi se obnovila maksimalna količina energije. Tijekom navigacije sustav proaktivno puni bateriju i tako smanjuje upotrebu motora u prometu, a ujedno optimizira upotrebu baterije ovisno o uvjetima u prometu i stanju na cesti uz posebne prilagodbe, primjerice, pri vožnji uzbrdo ili nizbrdo ili na dionicama gradskih cesta ili autocesta.

Bilo zbog vodećih u klasi performansi i veće učinkovitosti, bilo zbog funkcionalne ljepote, ovaj prvijenac u klasi SUV vozila srednje veličine, novi NX vozačima i putnicima svakako će pružiti bolji osjećaj pri vožnji u svakom trenutku nakon što izađe u prodaju širom Europe u proljeće 2023.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo