ELEKTRIČAN!

MAN Lion’s City E je najprodavaniji električni autobus u Europi

Foto: MAN

Prema najnovijim statističkim podacima MAN Truck & Bus preuzeo je vodeću poziciju na europskom tržištu električnih autobusa

MAN Lion’s City E postao je sastavni dio gradskog pejzaža mnogih velikih gradova. Samo prošle godine u Europi registrirano je 780 MAN e-autobusa. Prema posljednjim statističkim podacima MAN Truck & Bus preuzeo je vodeću poziciju na europskom tržištu električnih autobusa s udjelom od oko 13,3 posto.

Foto: MAN

Uz vodeću poziciju na ukupnom europskom tržištu, MAN je broj 1 i na nacionalnim tržištima Njemačke (245 Lion’s City E je registrirano 2023. godine), Švedske (126 registracija), Belgije (69 registracija ), Austrije (26 registracija) i Slovenije (8 registracija).

“Gotovo 80 posto svih Lion’s City E registriranih u Europi u 2023. su na cestama u Njemačkoj, Švedskoj, Španjolskoj, Norveškoj i Belgiji, pružajući siguran, pouzdan i, iznad svega, održiv javni prijevoz” rekao je Robert Katzer, voditelj prodaje autobusa, te dodao: „Tako je i naš 1000. proizvedeni Lion’s City E u prometu na širem području Madrida.“

Foto: MAN

“Oduševljeni smo ovim uspjesima, koje dugujemo našim klijentima, ali i neumornim naporima našeg autobusnog tima”, istaknuo je Barbaros Oktay, voditelj odjela autobusa u tvrtki MAN Truck & Bus. “U ovoj godini želimo nastaviti poticati transformaciju prema održivoj mobilnosti i povećati našu prodaju električnih autobusa.”

Napori MAN-a usmjereni su na sveobuhvatne savjete i inovativna rješenja prilagođena potrebama tržišta. “Uvijek nam je bilo jasno da ćemo razvijati i kontinuirano optimizirati naš električni autobus u bliskoj suradnji s našim kupcima. Uostalom, naš cilj je bio i ostat će ponuditi najbolji električni gradski autobus i pružiti najbolju moguću podršku prijevozničkim tvrtkama na njihovom putu do održivog javnog prijevoza. Veliki je uspjeh činjenica da su naš trud nagradili tržište i brojni stručnjaci”, sažima Oktay.

Osim kupaca, vozača i putnika, MAN-ov gradski električni autobus impresionira i stručnjake i stručni tisak. Međunarodni žiri “Bus & Coach of the Year” proglasio je MAN Lion’s City E „Autobusom godine 2023″, a za ovu godinu osvojio je titulu “Održivog autobusa 2024. godine”.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo