ODLIČNO ODRAĐENO!

Mercedes-Benz E 220 d Coupe na testu izbjegavanja sjevernog jelena, Nijemci opet strahuju?

Španjolska redakcija km77 testirala je na svom poligonu aktualnu, redizajnirani E 220 d u coupe inačici…

Nakon što je veliku buru izazvala S-klasa, Mercedes-Benz sad stiže s još jednim zanimljivim modelom. Prvi pokušaj izbjegavanja sjevernog jelena je ujedno bio i najuspješniji. Taj dio se odradio pri umjerenoj brzini kretanja vozila od 75 km/h. Vozač je naglasio da je automobil izuzetno uravnotežen i da ima lako predvidivo kretanje, a iz km77 su poručili kako je sistem klasičnog oslanjanja u ovom Mercedes-Benzu na visini zadatka.

Nekoliko drugih pokušaja je izvedeno pri brzinama kretanja od 77 i 79 km/h, i svi su bili vrlo blizu uspješnog odrađivanja zadatka, gdje je automobil jedva zakačio čunjeve. Ipak, kako su čunjevi završili ispod vozila, ti se pokušaji ipak ne mogu računati kao uspješni. Novinari španjolske redakcije govore i o snažnom preupravljanju, podsjećajući pritom da je na testu udobna krstarica, a ne sportaš

Na veleslalomu je E coupe bio iznimno uspješan, s fenomenalnim ponašanjem šasije i držanjem jednakog razmaka između automobila i čunja do kraja, bez obzira na postepeno povećavanje brzine kretanja.