NOVI PEUGEOT 9X8

Peugeot 9X8 Hybrid (2022.) nova je uzdanica za 24 sata Le Mansa!

Advertisements

Peugeot je danas predstavio novo vozilo za natjecanje na kultnoj utrci 24 sata Le Mansa…

Peugeot je danas pokazao novi 9X8, svoju najnoviju generaciju Hypercar automobila koji će spremno nastupiti na FIA-inom Svjetskom prvenstvu u izdržljivosti (FIA WEC) 2022. Pokreće ga hibridna pogonska jedinica koja raspolaže s pogonom na sve kotače. Ovaj se automobil savršeno uklapa s PEUGEOT-ovom strategijom neo-izvedbe koja je prilagođena i svojim cestovnim i trkaćim automobilima koji pružaju izuzetne performanse.

Rad inženjerskog tima PEUGEOT SPORT-a i PEUGEOT Design-a uskladio je kao nikada prije, da bi proizveo 9X8 koji najavljuje novu eru u moto utrkama zbog svojih tekućih linija, odsutnosti stražnjeg krila i snažnog identiteta marke kojim odiše. Inovativna tehnička rješenja koja pakira i njegov izgled poput mačke ističu se kao nepogrešiva obilježja PEUGEOT-a

Od najave PEUGEOT-ovog sudjelovanja u novoj klasi Le Mans Hypercar u utrkama izdržljivosti u rujnu 2020., tvornica u Versaillesu, blizu Pariza, grozničavo radi na 9X8. Kao što je planirano, straga montirani 2,6-litreni bi-turbo razvija 680 KS ( 90 stupnjeva V6 – motor s unutarnjim izgaranjem dio pogonskog sklopa PEUGEOT HYBRID4). Na prednjoj je osovini montiran elektromotor-generator snage 200 kW, sedmostepeni sekvencijalni prijenosnik i baterija. Moćnu, tehnološki sofisticiranu, visokonaponsku (900 volti) bateriju visoke gustoće zajedno razvijaju PEUGEOT Sport i Saft, podružnica TotalEnergiesa.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

 

 

Autor