NOVI KONCEPT

Pininfarina Teorema (2022.) – radikalni koncept ugledao svjetlo dana, broji impozantnih 5,4 metra dužine!

-

Pininfarina je danas pokazao svoj novi koncept…

Pininfarina je nakon najave danas pokazao svoj novi koncept pod nazivom Teorema. Ovaj radikalno dizajnirani električni koncept proteže se na impozantnih 5,4 metara dužine. Usporedbe radi, novi Mercedes-Maybach S klasa dugačka je 5469 mm. Visok je samo 1400 mm, a isklesan je iskorištavanjem vlastitog zračnog tunela Pininfarine kako bi se maksimizirala aerodinamička učinkovitost. Veliki zračni kanali sa strane usmjeravaju zrak sprijeda prema straga kako bi poboljšali protok zraka i posljedično povećali domet ovog električnog vozila

Ako vam vanjski izgled nije dovoljno upečatljiv, unutrašnjost će vam doslovce zagolicati maštu. Neobičan raspored sjedala u tri reda gdje je za vozača jedno sjedalo u prvom redu, dok su druga dva reda za putnike. No, tu nema upravljača! Da, Teorema je zamišljena kao potpuno autonomni električni koncept, a iz Pininfarine kažu da postoji ‘klasični’ način vožnje, ali također i način odmora, koji transformira unutrašnjost u “društveni prostor u kojem se ljudi mogu kretati”.

Tehničke specifikacije, naravno, nisu poznate. Teorema je zamišljena isključivo kao demonstracija budućnosti kakvu vidi Pininfarina, a zanimljivo je vidjeti kako ovaj kultni dizajnerski studio razmišlja o autonomnoj vožnji.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Autor