‘One of a Kind’ 911

Porsche 911 Turbo S u čast velikog Pedra Rodrigueza, jedinstveno izdanje podsjeća na meksičku vozačku legendu

Pedeset godina nakon smrti meksičkog vozača utrka Pedra Rodrígueza, Porsche 911 Turbo S ‘One of a Kind’ je pušten u pogon, a iznos od prodaja ove edicije ide u dobrotvorne svrhe…

S dvije pobjede u Grand Prixu Formule One, pobjedom na 24 sata Le Mansa i četiri trijumfa u 24 sata Daytone, Pedro Rodríguez je nesumnjivo najuspješniji meksički trkač svih vremena. Tijekom svoje slavne karijere ostvario je 11 naslova na Svjetskom prvenstvu proizvođača – sada poznatom kao Svjetsko prvenstvo u izdržljivosti (WEC) – i pomogao je Porscheu da postane najbolji 1970. i 1971. Osam od njegovih 11 pobjeda bilo je u Porscheu 917 KH s prepoznatljivim livrejama – Gulf Oil.

Sada, 50 godina nakon što je 11. srpnja 1971. izgubio život na uličnoj stazi Norisring u Nürnbergu u Njemačkoj, Porsche Latinska Amerika i Porsche Meksiko naručili su posebno izdanje. U suradnji s Porsche Exclusive Manufakturom izgrađen je jedinstveni automobil – Porsche 911 Turbo S ‘One of a Kind’ Pedra Rodrígueza, koji je predstavljen tijekom Dana zajedničkih sportskih automobila u Centro de Alto Rendimiento Pegaso u Toluci u Meksiku.

“Pedro Rodríguez i dalje je vozač Latinske Amerike koji je Porscheu pružio najviše trijumfa i radosti”, objasnio je George Wills, predsjednik i izvršni direktor Porsche Latinske Amerike. “Ovim jedinstvenim automobilom u svijetu želimo odati priznanje jedinstvenom, nezamjenjivom vozaču, idol prošlosti i legendi današnjice. ”

Personalizacija automobila ide čak do zamjenskog ključa, koji ne samo da ima potpis dvostrukog svjetskog prvaka u izdržljivosti, već je obojen u prepoznatljivu Gulf plavu boju.

Porsche 911 Turbo S u Pedro Rodríguez ediciji bit će na aukciji kasnije ove godine. Prihod će ići u razne dobrotvorne svrhe.

Foto: Porsche

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin