ZA MANJE BRIGE

Porsche vlasnicima klasičnih 911 modela nudi nove dijelove, od sad u ponudi kućište radilice

Porsche Classic sada nudi tvornička kućišta od magnezija za klasične modele 911 proizvedene između 1968. i 1976.

Novi dio je dostupan za vozila serije F i G s motorima od 2.0, 2.2, 2.4 i 2.7 litara. Među njima je i legendarna 911 Carrera RS 2.7, koja je prošle godine napunila 50 godina. Sada je moguće naručiti kartere kao originalne dijelove od bilo kojeg Porsche Classic partnera ili iz Porsche centara diljem svijeta. Do sada su popravci ovih dijelova morali uključivati pokušaje zavarivanja manjih pukotina ili pribjegavanje ponovnoj upotrebi rabljenih dijelova iz starih motora.

“Ovo ponovno izdanje zatvara još jednu prazninu u našoj ponudi rezervnih dijelova, omogućujući izradu potpuno novih motora za većinu klasičnih modela 911”, kaže Ulrike Lutz, direktorica Porsche Classica. “Postoji velika potražnja naših kupaca za ovakvim komponentama motora koje su vjerne originalu.” Porsche Classic već radi na replikama kartera za druge generacije 911-ice.

Foto: Porsche

Zadnje dvije godine, aluminijska kućišta radilice ponovno su dostupna za modele 911 s većim motorom iz 1990-ih. Skup podataka potrebnih za njihovu strojnu obradu dobiven je reprodukcijom trkaćeg motora Grupe C Porschea 962. Stari nacrti motora s podacima koji se odnose na proizvodnju nisu bili u potpunosti dešifrirani. Stručnjaci za Porsche Classic također su pretražili popise dijelova i tehničke podatke u arhivi tvrtke te intervjuirali bivše i sadašnje osoblje o detaljima dizajna. Ponovno izdana magnezijska komponenta sada također ima koristi od ovih skupova podataka za aluminijska kućišta radilice.

U slučaju takvih replika, Porsche Classic svoj rad temelji na najnovijoj i najzrelijoj verziji serijskog dijela u to vrijeme. Sva kućišta radilice imaju broj koji označava ovu verziju dizajna. Replike su također označene kupovnim brojem.

Foto: Porsche

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo