SJAJAN POSAO SE NASTAVLJA

Rimac Grupa ide dalje, nova investicija donosi 500 milijuna eura

Sad već Rimac Grupa može se pohvaliti novim kapitalom koji u kunama iznosi još dojmljivije, radi se o iznosu od gotovo 3,8 milijardi kuna…

Novu investiciju predvodi SoftBank Vision Fund i Goldman Sachs Asset Management, uz sudjelovanje postojećih dioničara Rimac Grupe, uključujući Porsche i InvestIndustrial.

Novi pritok novca nije mijenjao pozicije unutar Grupe, tako da je naš Mate Rimac i dalje čovjek koji posjeduje najveći udio u kompaniji. Rimac Grupa ima većinsko vlasništvo u Bugatti Rimac s 55% udjela, ostalo (45%) je u vlasništvu Porschea. Rimac Technology je nedavnim izdvajanjem postala potpuno neovisna tvrtka u 100%-tnom vlasništvu Rimac Grupe.

Ovo ulaganje samo potvrđuje dobar ritam koji posjeduje Rimac Grupe u razvoju i isporuci sustava za električna vozila, ali i u razvoju vlastitog modela – Nevera. Prikupljeni kapital će prvenstveno biti iskorišten za daljnji razvoj Rimac Technology u području proizvodnje velikih serija za globalne automobilske proizvođače.

“Dok vršimo reorganizaciju Rimac Grupu, uspostavljamo nove proizvodne procese da bismo zadovoljili globalnu potražnju, zapošljavamo 700 novih zaposlenika samo u 2022., otvaramo nove urede na više lokacija u Europi”, rekao je Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe.

Izgradnja Rimac Campusa ide odlično…

Rimac Technology povećava svoje proizvodne kapacitete i završava izgradnju novog Rimac Campusa. Kada dostigne svoj puni kapacitet novoizgrađeni centar, Rimac Technology će moći proizvoditi desetke tisuća komponenti godišnje, u rasponu od hibridnih baterijskih sustava do cijelih platformi za druge proizvođače.

Foto: Rimac

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo