ISTRAŽIVANJE

Roditelji izgube do četiri dana godišnje na pripremanje djece za vožnju!

Seat je u Velikoj Britaniji odlučio napraviti istraživanje o načinu prijevoza i odnosa između roditelja i djece za vožnje. Zaključeno je kako roditelji izgube čak 96 sati godišnje na pripremanje djece za vožnju…

Vrijeme provedeno unutar dnevne rutine razvažanja svojih potomaka pokazalo je kako gotovo trećina roditelja u Velikoj Britaniji (čak 30 posto) kasni na posao barem jednom tjedno, a majke i očevi dnevno kasne u prosjeku 11 minuta zbog problema u prijevozu. U Londonu ta brojka još više raste, a djeca u glavnom gradu oduzimaju najviše vremena prilikom ulaska u automobil, zbog čega roditelji u prosjeku kasne 18 minuta.
Dodatno vrijeme provedeno uglavnom oduzimaju djeca u (pre)dugom oblačenju cipela i kaputa prije no što krenu iz kuće. Roditelji navode da su djeca u dobi od dvije do tri godine najbrži za ulazak u automobil. Postupak pripremanja djece za put do škole ili vrtića u prosjeku dodaje 20 minuta na vremensku rutinu do posla, a jedna od 14 obitelji prijavila je da im je potrebno 40 minuta duže otkako su dobili djecu.
Poticaji koji se nude djeci da proces njihovog pokretanja bude što bezbolniji uobičajena su taktika koju koriste roditelji, a više od četvrtine njih priznalo je da nudi slatkiše, omiljenu glazbu koja se pušta u automobilu te obećaju poslasticu nakon što se sretno stigne na odredište.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo