I Audemars Piguet sat je tu...

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail, 4 primjerka umjetnosti začinjena najfinijim materijalima

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce je tijekom Monterey Car Weeka predstavio prvi roadster, La Rose Noire Droptail sa 601 KS, za vrhunski luksuz s vjetrom u kosi

Rolls-Royce ovim modelom simbolizira destilaciju iskustava koje njeguju vlasnici, koji predstavljaju primjer poznavanja najvišeg reda. Boja Rolls-Royce Droptaila zove se True Love. Sjajna i složena, tamna boja nara ima sedefasti sjaj koji poprima različite nijanse ovisno o svjetlu.

Pet slojeva prozirnog laka slijedi temeljni, a svaki je pomiješan s nešto drugačijim tonom crvene boje. Rolls-Royce tvrdi da je bio potreban tim stručnjaka za razvoj novog procesa bojanja za boju, trud koji je usavršio u više od 150 ponavljanja.

Foto: Rolls-Royce

Tamni finiš nazvan Hydroshade, zbog svoje kvalitete tekućine, prekriva svijetli dio. Dijelovi nisu oslikani. Umjesto toga, kromirani elektrolit se uvodi tijekom procesa nanošenja galvanizacije kako bi se dobio taman ali reflektirajući završni sloj. Ova završna obrada se nastavlja u cijeloj unutrašnjosti i polira se ručno do visokog sjaja.

Droptail uključuje uklonjivi tvrdi krov koji mu daje dva prepoznatljiv izgled. Dugi, nisko spušteni krov daje automobilu dramatičan izgled kupea i ima elektrokromatski stakleni dio koji prelazi iz neprozirnog u gotovo proziran pritiskom na gumb. Kada se ukloni, Droptail postaje veliki roadster s otvorenim krovom.

Unutrašnjost putnicima nudi izvrsne vještine izrade, ponajviše zadivljujućim parketom. Formirana pomoću 1603 trokuta od crnog drvenog furnira, predstavlja apstraktni izraz padajućih latica ruže. Vrlo složeni uzorak namjerno je asimetričan jer su klijenti željeli da predstavlja prirodno, organsko rasipanje latica.

Foto: Rolls-Royce

Središnji dio je integrirani jednokratni luksuzni sat, 43-milimetarski Audemars Piguet Royal Oak koncept Split-Seconds Chronograph GMT Large Date. Usklađuje se s bojama La Rose Noire, uključuje crvene brojače i crveni unutarnji okvir, pružajući jarki kontrast crnom brojčaniku istaknutom kosinama u boji rodija. Klijenti su tražili da se može skinuti i nositi. Kada se ukloni, otvor na prednjoj strani prekriven je elegantnom praznom glavom od titana koja ističe novčić od bijelog zlata s ugraviranom ružom.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail se pokreće dosad najsnažnijom verzijom bi-turbobenzinca 6,75 V12, koji razvija snagu od 601 KS i najveći okretni moment od 840 Nm. Uz potporu 8-stupanjskog automatskog mjenjača do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi, a najveća brzina je elektronički ograničena na 250 km/h.

La Rose Noire nastavlja Rolls-Royce liniju ručno izrađenih automobila i jedna je od četiri jedinstvene Droptail narudžbe koje proizvođač karoserija planira izraditi. Osim što ide u red najskuplji, tvrtka polako prelazi na proizvodnju električnih vozila poput novog Spectrea.

 

Autor

Preporučeni sadržaj