AUKCIJA ZA SALEEN S7 LM

Saleen S7 LM traži novog vlasnika, ultrarijetka jurilica može dosegnuti cijenu do čak 1.3 milijuna dolara!

Saleen S7 u posebnoj LM ediciji proizveden je u svega 7 primjeraka…

U svijetu postoji samo sedam primjeraka Saleen S7 LM modela, a jedan od njih će biti objavljen na aukciji koja se danas (10. travnja) održava u Bonhams’ Supercars aukciji.

Saleen S7 je predstavljen 2000. godine, dok se S7 LM pojavio 2017. godine. Doduše, to nije bio u potpunosti novi automobil, već je riječ o unapređenju nekoliko originalnih S7 Twin Turbo modela. Konkretni primjerak nosi oznaku LM-003, a on je kompletiran 2018. godine.

Ispod poklopca motora krije se 7.0 benzinski V8 motor s turbopunjačem s kugličnim ležajevima. Motor razvija 1.000 KS na 91-oktanskom gorivu, dok svih 1.300 KS razvija na gorivu za trkačke automobile. Treba sve te silne konje i zaustaviti, a za to su zadužena kočiona kliješta sa šest klipova, a S7 LM posjeduje i petokrake aluminijske felge kao i karbonski fiksni zadnji spojler.

U unutrašnjosti je Spacro upravljač presvučen Alkantarom, a tu su i Sparco sigurnosni pojasevi u četiri točke, klima uređaj, kamera za pomoć pri kretanju unazad te Keyless sustav. Automobil je prešao svega 482 kilometra. Očekuje se da će prodajna cijena biti između milijun i 1.3 milijuna dolara.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin