VELIKI PLANOVI

Seat uskoro otvara novu tvornicu za baterije, španjolski Kralj Felipe VI. stigao u posjet

Foto: Seat

Seat ulaže 300 milijuna eura u novu tvornicu, što će donijeti do otvaranja novih 500 radnih mjesta

Volkswagen grupa i SEAT S.A. nastavljaju napredovati u svom projektu transformacije kako bi Španjolsku elektrificirali i postavili na “električne kotače”. Na događaju održanom u nazočnosti Kralja Felipea VI.; predsjednika Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; i ministar industrije i turizma, Jordi Hereu, tvrtka je pokazala napredak u izgradnji nove tvornice za montažu baterijskog sustava, koja je trenutno u razvoju.

Seat ulaže 300 milijuna eura u ovaj novi pogon, koji će omogućiti montažu baterijskih ćelija iz gigatvornice PowerCo u Saguntu, također u izgradnji, za obitelj električnih gradskih automobila Volkswagen grupe, koja će započeti proizvodnju u tvornici Martorell do kraj 2025.

Tvornica za sklapanje baterijskih sustava dio je ambicioznog plana transformacije koji razvijaju Volkswagen grupa i SEAT S.A. u Španjolskoj, a koji će, zajedno s partnerima projekta Future: Fast Forward, pretvoriti Španjolsku u središte električnih vozila u Europi.

Foto: Seat

Izvršni direktor marki Seat i Cupra, Wayne Griffiths, objasnio je kako su “prije tri godine dali veliko obećanje: elektrificirati Seat i staviti Španjolsku na električne kotače. Tijekom tog vremena naporno smo radili kako bismo taj cilj ostvarili, a nova tvornica za sklapanje baterija najbolji je dokaz da smo na pravom putu. Ispunjavamo naša ulaganja, stvaranje novih električnih automobila i ponovni razvoj tvornica. Naša predanost elektrifikaciji i dekarbonizaciji je jasna i sada nam je potrebna ista predanost španjolske vlade.”

Nova tvornica za sklapanje baterijskih sustava u Martorellu ključni je dio SEAT S.A. puta elektrifikacije. Ovaj će se pogon prostirati na 64.000 četvornih metara, a kada bude puštena u rad 2025. godine, ponudit će još dodatnih 500 radnih mjesta.

Nova tvornica za sklapanje ključni je element na putu kojim je Seat krenuo u ožujku 2021., kada je najavio cilj elektrifikacije Španjolske. Tvrtka je pokrenula projekt Future: Fast Forward zajedno s Volkswagen Grupom, PowerCo i 49 partnera, s ulaganjem od 10 milijardi eura, najvećim u industrijskoj povijesti zemlje, kako bi Španjolsku pretvorili u središte električne mobilnosti u Europi. Budućnost: Fast Forward će imati izravan utjecaj na više od 145.000 radnih mjesta, osiguravajući trenutna i stvarajući nova radna mjesta.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo