NIJEMAC NE STAJE

Sebastian Vettel testira Porsche 963 i najavljuje nastup na 24 sata Le Mans?

Foto: Porsche

Porsche Penske Motorsport ekipa i pobjednik 53 Velike nagrade Formule 1, Sebastian Vettel, zajedno rade na Porsche 963. Ovog tjedna Nijemac je preuzeo volan hiperautomobila u Španjolskoj, na Motorland Aragón…

Porsche Penske Motorsport nastavlja s pripremama za ovogodišnju utrku 24 sata Le Mansa s 36 sati dugom vožnjom u Španjolskoj. Vettel je već proveo dosta vremena u simulatoru kako bi se pripremio za španjolsku stazu u Aragónu. Na predstavljanju Porschea 963 na testnoj stazi u Porsche centru za istraživanje i razvoj u Weissachu, napravio je svoje prve krugove u hibridnom prototipu.

Foto: Porsche

Sebastian Vettel ovom testnom vožnjom ulazi na novi teren: po prvi put će četverostruki svjetski prvak Formule 1 steći iskustvo u kokpitu prototipa hiperautomobila. Od 2023. radni tim Porsche Penske Motorsport i privatni timovi vode kampanju za Porsche 963 u sjevernoameričkoj seriji sportskih automobila IMSA i FIA Svjetskom prvenstvu u izdržljivosti WEC. Nakon pobjede na tri IMSA utrke prošle godine, Porsche Penske Motorsport uspio je započeti sezonu 2024. pobjedom u oba prvenstva. U WEC-u, koji također uključuje 24-satnu utrku Le Mansa, cijelo će područje, uključujući hibridni trkaći automobil, voziti na biogorivo. Ovo se gorivo koristi u WEC-u od ožujka 2022.

“Veselim se testiranju Porschea 963. Već sam imao priliku osjetiti automobil tijekom predstavljanja u Weissachu,” kaže Sebastian Vettel. “Uvijek sam pratio druge trkaće serije i moja znatiželja za utrke izdržljivosti potaknula me da pokušam. Sada sam uzbuđen zbog duge vožnje u Aragonu i veselim se svom vremenu za volanom. Sigurno će biti potrebna prilagodba i navikavanje, ali svi u timu su vrlo otvoreni i pomažu mi. Ovo će biti novo iskustvo za mene. Zatim ćemo vidjeti što će se dalje dogoditi u tom pogledu – trenutno nema daljnjih planova za budućnost.”

Foto: Porsche

“Oduševljeni smo što je Sebastian Vettel zainteresiran za naš Porsche 963,” govori Thomas Laudenbach, potpredsjednik Porsche Motorsporta. “Za nas nije bilo sumnje da bismo bili oduševljeni podržati njegov zahtjev za priliku za testiranje i pružiti mu opsežnu pripremu i dovoljno vremena za vožnju našeg hibridnog prototipa – nema sumnje da ćemo puno naučiti od njegovih dragocjenih Povratne informacije. Naša 36-satna vožnja s Porsche Penske Motorsportom i našim radnim vozačima u Motorland Aragón nudi savršeno okruženje za to.”

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo