NAJPOZNATIJA BICIKLISTIČKA UTRKA

Škoda i ove godine vjerno prati Tour de France karavanu

Škoda će podržati ovogodišnji Tour de France (1. – 24. srpnja 2022.) kao službeni glavni partner cijele sportske manifestacije…

Škoda je već zaštitni znak ove priče. Ovo je 19. put da češka marka prati najveći svjetski biciklistički događaj. 250 vozila omogućit će mobilnost organizatorima i vodstvu utrke Tour de Francea ili će se koristiti kao vozila za podršku i usluge. Vozni park biti će zastupljen i električnim Enyaq iV, koju će direktor turneje Christian Prudhomme koristiti kao zapovjedno vozilo („Crveni automobil”) na 16 od 21 etape.

“Naša dugogodišnja predanost biciklizmu jedan je od kamena temeljaca naših sponzorskih aktivnosti u elitnom međunarodnom i masovnom sportu. U prvim danima naše tvrtke, osnivači Václav Laurin i Václav Klement započeli su s projektiranjem i proizvodnjom bicikala – što čini idealan “brend fit” u ovoj priči. Drago nam je što ćemo i ove godine podržati ovaj veliki događaj.” rekao je Martin Jahn, član Uprave Škoda auto za prodaju i marketing.

109. vožnja klasičnog biciklističkog klasika počinje 1. srpnja Grand Départom u Kopenhagenu u Danskoj, najsjevernijom početnom točkom u povijesti utrke. 21 etapa, uključujući šest planinskih dionica, provest će peloton kroz četiri zemlje na udaljenosti od 3.300 kilometara. 24. srpnja, vozači će stići na odredište na Avenue des Champs-Élysées u Parizu.

Foto: Škoda

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo