BORBA ZA MJESTO!

Špansko ima veliki problem s parkingom, susjedi ostavljaju prijeteće poruke

-

‘Parkiraj tamo di živiš’, tako je glasila poruka ostavljena ispod brisača vozila. Špansko je u velikom problemu…

Problematika parkinga u Zagrebu i nije neka novost. No, ovo bi uvijek povezali sa strogim centrom grada, ali ne i kvartovima koji su ‘na kraju grada’.

Stoga ne čude reakcije ogorčenih stanara naselja Špansko, koji polako gube živce kružeći oko svojih zgrada i do pola sata. Na kraju se često vozilo ostavlja i 10-ak minuta od mjesta stanovanja! Ironija je, što je i to malo parkirnih mjesta, stavljeno pod naplatu (3. zona). Nevjerojatan podatak, budući da se od Trešnjevke pa sve do Španskog ne pojavljuje ni jedna zona. Interesi rade svoje, prodaja garaža očito slabo ide…

Kad je tako, onda svašta možete vidjeti od tamošnjih stanra. Kako prenosi Zagreb.info, jednog je vozača prije posla na automobilu dočekala poprilično neugodna poruka.

“Poštovana gospodo, vrijeme je da svoja vozila počnete parkirati tamo gdje stanujete da bi mi stanari koji ovdje živimo mogli normalno funkcionirati, a ne da moramo tražiti parking na livadi kod vaših susjeda. I to još sa dva auta, sram vas može biti. Imamo rješenje i za to, nemojte se iznenaditi!!!”, piše na papiriću kojeg su, ako je vjerovati posljednjem retku, potpisali stanari zgrade čiji parking se zauzima.

Nije dugo trebalo da stigne odgovor na ovaj neobičan zahtjev.

“Ova poruka je prije pola sata osvanula na suprugovom autu. Dragi stanovnici zgrade Vilima Korajca 2-10, parking nije vaš nego je javni. Svi imaju svako pravo tamo parkirati isto kao i vi. Ovaj slučaj ću prijaviti policiji u slučaju da nađem svoj ili suprugov oštećeni auto”, poručila je šokirana vlasnica vozila.

“I budite uvjereni da, kad bi bilo mjesta za parking ispred moje zgrade, sigurno se ne bih parkirala kod vaše. Kao bivši stanar centra Zagreba koji jako dobro zna probleme nedostatka parkirnih mjesta, lijepo vas molim da ne prisvajate nešto što nije vaše”, zaključuje.

Iz prometnog redarstva objasnili su nam da se na spomenutim adresama doista radi o javnom parkingu te da označeno parkirno mjesto može koristiti svatko tko ga “uhvati”, koliko dugo mu je potrebno. Što se tiče poruka, ali i prijetnji, savjetuju da osoba u takvoj situaciji kontaktira policiju.

Kako god bilo, moramo svi znati, javni parking u Zagrebu privilegija je svih građana, a ne pojedinaca.

Izvor: Zagreb.info

Autor