AMG SUV

Stigao je redizajnirani Mercedes-Benz AMG GLE 63 S Coupe

Nedugo nakon što je predstavljen osvježeni GLE Coupe, stigla je i paprena AMG inačica…

Mercedes-Benz AMG GLE 63 S Coupe nikada nije bio brži. Ekipa iz Affalterbacha pobrinula se da novi coupe SUV dobije pošteno pojačanje ispod motora, pa je tako novi model za 25 konja snažniji od prethodnog, dok je 5,5-litreni V8 zamijenjen novim, 4,0-litrenim V8 motorom.

Dakle, uz već spomenuti novi V8 motor tu je i EQ Boost starter uz pomoć kojeg GLE 63 S Coupe razvija pozamašnih 612 KS te 850 Nm okretnog momenta. Za fantastično vrijeme do “stotke” od 3,8 sekundi zaslužan je i 4MATIC+ pogon na sva četiri kotača, ali i novi AMG SPEEDSHIFT TCT 9G mjenjač. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 280 km/h.

Ride Control + prilagodljivi zračni ovjes vraća se za novi model, a AMG ga je (kao i uvijek) integrirao u pogonske sklopove kako bi optimizirao ponašanje GLE 63 S Coupe-a na cesti. Premda na prvi pogled nema pretjeranih izmjena, tu su nove grafike prednjih i stražnjih svjetala te integrirani spojler na prtljažniku koji je daleko suptilniji nego što je bio slučaj u prethodnom modelu.

Iznutra, GLE 63 S Coupe dobiva najnoviju verziju MBUX sučelja, kojom se može upravljati i glasovnim naredbama i kontrolom gestama. Budući da je riječ o AMG varijanti, Coupe dobiva nekoliko AMG korisničkih stranica u infotainment sustavu, uključujući mjerač G sile, štopericu i monitor za status motora i prijenosa (uključujući praćenje temperature motora i ulja u stvarnom vremenu).

Premda trenutno nema detalja o cijeni, Mercedes-Benz kaže kako će prvi primjerci novog SUV-a kupcima stići u jesen ove godine.

 

Autor

Preporučeni sadržaj