PRODAJA

Svi žele Cybertruck, električni SUV koji je podigao prašinu!

Elon Musk, vizionar i čovjek koji stoji iza tvrtke Tesla nedavno je izjavio kako smatra da je potražnja za Cybertruckom velika te da tvrtka neće moći ispuniti potražnju unutar tri ili čak četiri godine…

Elon Musk bio je prilično uzbuđen rezultatima svoje tvrtke u razgovoru s analitičarima. Smatra kako u iduće dvije godine dolazi mnogo toga, ali nije tajna da je Cybertruck njegov najdraži Teslin proizvod ikad. Unatoč polariziranim mišljenjima, ispada kako je taj model omiljen i potražnja je i više no očekivana; toliko da Musk vjeruje da Tesla neće moći zadovoljiti potražnju za manje od tri ili četiri godine proizvodnje.

Zadnji broj rezervacije za novi Cybertruck je 250 tisuća, što u prijevodu znači kako će uz sadašnje proizvodne kapacitete tvrtka moći proizvesti 62.500 primjeraka godišnje. Prema Muskovim riječima, najveći problem nije samo proizvodni kapacitet Fremont tvornice, već i broj baterija koje Tesla može imati. Ako tvrtka drastično ne poveća dostupnost ovih komponenti, možda će to biti značajno usko grlo.

„Ono na što ćemo se stvarno fokusirati je povećanje kapaciteta proizvodnje baterija, jer je to temelj. Ako ne poboljšate kapacitet proizvodnje akumulatora, na kraju prebacujete volumen jedinice s jednog proizvoda na drugi i zapravo niste proizveli više električnih vozila. ” izjavio je Musk.

Autor