CONTINENTAL KAO MJERILO

Test jeftinih guma, koliko se ‘isplati’ biti škrt prilikom njihove kupnje?

-

Gume su jedan od najvažnijih dijelova automobila na kojima se nikako ne bi smjelo štedjeti…

Ograničene kućne financije uvelike uvjetuju u odabiru proizvoda, a guma je definitivno nešto oko čega ne bi trebalo kalkulirati.
S novim testovima dobili smo potvrdu je li jeftinija guma dovoljno dobra da bude sigurna?

YouTube kanal Tire Reviews ima za cilj odgovoriti na to pitanje svojim najnovijim videom s recenzijom guma.

Test guma donosi usporedbu osam jeftinih guma. Jeftine gume bile su Nankang Econex NA1, Davanti DX390, Winrun R330, Tomket Sport Series 1, King Meiler Sport 1 KM, Triangle SporteX TH201, Maxtrek MAXIMUS M1 i Double Coin DC99.

U međuvremenu, Continental PremiumContact 7 također je bio prisutan kako bi služio kao mjerilo za pristupačne marke. Autor videa je objasnio da test nije samo da se odredi najbolja guma, već i da se utvrdi koliko je premium guma stvarno pametan izbor.

Test je započeo demonstracijom kočenja na mokroj podlozi. Testiranih osam guma rezultirali su sa značajnim razlikama. Jeftine gume imale su dulji put kočenja i bile su manje predvidljive.

Testirana je i upravljivost na mokrom, a rezultati su pokazali da je Continental Premium Contact 7 i dalje najbolji, dok je guma Tomcat bila druga. Prema riječima voditelja, razlika između premium gume i najbolje jeftine gume bila je manja od razlike između najbolje i najlošije jeftine gume.

Utvrđeno je da je guma Nankang dobra vrijednost, ali je imala problem s preupravljanjem. Za gumu King Milo uočeno je da je povoljna guma koja je u početku dobro reagirala na upravljanje, ali smjesa nije mogla zadovoljiti zahtjeve za prianjanje. Guma Double Coin bila je guma s najgorim performansama, s velikom količinom podupravljanja i povremenog preupravljanja.

Na kraju je istaknuta važnost odabira gume s aspekta sigurnosti, bila ona low budget ili premium. Testovi kočenja i upravljanja na mokrom su zaključili zašto su vrhunske gume vrijedne ulaganja.

Autor