U ZADNJEM KVARTALU 2022. PRVE ISPORUKE

Toyot RAV4 krajem godine dobiva značajan facelift tretman

Toyota je predstavila osvježeni RAV4 modelske godine 2023., u fokusu je bilo poboljšanje interijera, odnosno multimedije…

Toyota osvježava liniju modela. Promjene se uvode u čitavu ponudu hibridnih električnih i plug-in hibridnih električnih modela, čineći originalni i najprodavaniji SUV na svijetu još poželjnijim .

Novi RAV4 usvaja Toyotin najnoviji multimedijski sustav koji ima novi 10,5-inčni zaslon sa zaslonom u boji visoke razlučivosti. Rekli bismo, točno to je trebalo promijeniti. Jer gledano kompletno, samo infotainment nije pratio vrhunsku izvedbu japanskog modela…

Standardni sustav pruža navigaciju, plus pojedinosti uživo o prometu i događajima na cesti te koliko lako ili teško može biti pronaći parkirno mjesto u blizini vašeg odredišta.

Zahvaljujući uključenom četverogodišnjem podatkovnom paketu “Smart Service”, kupci mogu pristupiti Toyotinim najnovijim multimedijskim i navigacijskim sustavima bez potrebe da povezuju svoje pametne telefone s vozilom.

Korisničko iskustvo je besprijekorno s pratećom MyT aplikacijom za pametne telefone, tako da korisnici mogu pratiti razne informacije o vozilu, kao što su analitika vožnje, razine goriva, upozorenja i praćenje vozila.

Dostupna je integracija pametnog telefona s Android Auto, a za dodatnu pogodnost bežična integracija pametnog telefona s Apple CarPlay standardno je uključena.

Novi RAV4 dobiva poboljšane funkcije Toyota Safety Sense koje mogu upozoriti vozača i pomoći u izbjegavanju šireg raspona uobičajenih rizika od prometnih nesreća.

Pre-Collision System (PCS) dobiva podršku na raskrižjima koja mogu pomoći prilikom skretanja na raskrižjima. Otkrit će hoće li automobil prijeći put nadolazećem prometu i ima li pješaka koji prelaze cestu kojom se vozilo kreće, upozoravajući vozača i, ako je potrebno, pokreće kontrolu kočenja kako bi se izbjegao sudar.

Pomoć pri upravljanju u nuždi također je novost, a pomaže vozaču da izbjegne pješaka koji je zakoračio na cestu, dok drži automobil pod kontrolom i unutar prometne trake. Na RAV4 Plug-in, sustav će također prepoznati i reagirati na bicikle i parkirana vozila. PCS dobiva sposobnost detektiranja nadolazećih vozila u prometnoj traci automobila i smanjenja rizika od direktnog sudara.

Što se tiče vanjskih detalja. Uvodi se nova Platinum White Pearl vanjska boja za sve razine RAV4 Plug-in Hybrid i Hybrid, osim Adventure Grade.

Podsjetimo, aktualni RAV4 predstavljen je 2019., peta generacija RAV4 ima 2,5-litreni Hybrid Dynamic Force motor izgrađen na platformi GA-K koji nudi 218 KS u obliku pogona na prednje kotače i 222 KS s električnim Inteligentnim pogonom na sve kotače (AWD-i) ).

RAV4 Plug-in Hybrid nalazi se na samom vrhu asortimana RAV4 kao najsnažniji model u asortimanu dosad sa 306 KS. Zajedno s potrošnjom goriva od 1,0 l/100 km i 22 g/km CO2. Time je RAV4 Plug-in Hybrid zasigurno najuvjerljiviji i najučinkovitiji u klasi.

Proizvodnja Toyote RAV4 iz 2023. započet će u trećem kvartalu 2022.

Foto: Toyota

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo